Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Vogelkooien voor shows

Showkooien lijken op de vogelkooien in de dierenwinkel. Vaak zijn ze van kunststof, met drie gesloten zijden en één zijde met tralies. Hierdoor hebben vogels een plek die wat is afgeschermd van alle activiteit rondom ze. Ook stelt het de jury ertoe in staat de vogels te aanschouwen zonder afleiding van de achtergrond. Op shows worden vogels altijd alleen in een kooi gehouden.

Bij shows staan natuurlijk de vogels centraal, maar de kooi moet er ook goed uitzien. Let erop dat de kooi vrij is van roest en vuil. Ga na bij de parkieten vereniging hoe de setup van de kooi moet zijn. Let er ook op dat de sluiting van het deurtje veilig is. De kooi moet voorzien zijn van een zitstok en voer en water. Vraag een doorgewinterde deelnemer aan parkietenshows naar meer tips voor de opzet van de kooi.


yellowface_budgie_head
Bij vogeltentoonstellingen is de regel één vogel per kooi

Voorzijde van de parkietenkooi voor shows

De voorkanten van showkooien zijn te verkrijgen in verschillende maten, meestal voorzien van slechts één deurtje om voer en water in de kooi te zetten. Veel mensen mensen die hun vogels tentoonstellen maken zelf de showkooien, vandaar dat de voorkanten vaak los worden verkocht. Een kant-en-klare oplossing is zelfs moeilijk te vinden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties