Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Deelnemen aan parkietenshow

Er zijn geen eindeloze wachtlijsten voor deelname aan parkietenshows (hoewel er meestal een beetje papierwerk bij komt kijken). Een beginner neemt het p[ tegen andere nieuwelingen. Met vijf of minder vogels is de hoeveelheid papierwerk beperkt. Wilt u meer dan vijf vogels tentoonstellen, dan zal dit veel werk kosten.

Op de dag van de show kunt u de etiketten bij de evenementsecretaris ophalen. Er zal u worden verteld hoe u ze moet invullen. De kooi zal alleen worden voorzien van een nummer, om de anonimiteit van de eigenaar te garanderen en onbewuste vooroordelen bij de juryleden te voorkomen.

Tijdens uw eerste show is het het beste om eerst een beetje de kat uit de boom te kijken. Er is een bepaalde etiquette: stilte als de rechters tussen de tientallen kooien rondlopen en de beleefdheid om de concurrentie te maskeren.

Er zijn verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd, met juryleden die op zoek zijn naar de top drie vogels in elke klasse. Ook wordt er gezocht naar de beste pop en het beste mannetje. De winnaars gaan vervolgens de strijd aan om de titel van algemeen kampioen.


best cock and hen
Een parkietenshows bestaat uit verschillende onderdelen

Parkieten klaarmaken voor een show/p>

Uw parkieten moet klaar zijn voor al het lawaai en gedoe van een showomgeving. Neem contact op met je parkietenvereniging om te achterhalen waar de juryleden naar op zoek zijn. Als u wordt verteld dat het nodig is om uw parkieten te 'spotten', vraag hier dan van een expert hulp bij. Dit kan nu eenmaal onderdeel uitmaken van deelname aan een show. Een parkiet zal hier niet van genieten maar als het wordt gedaan door iemand met ervaring zal het zo snel en efficiënt mogelijk worden uitgevoerd.

Sommige deelnemers spuiten de veren van hun parkiet in met een glansmiddel, wassen de veren met een speciale shampoo, verwijderen beschadigde veren, maken gebogen veren recht en bleken bloedpennen. Met behulp van olie uit zaden zoals vlas en een goed dieet kunt u er ook voor zorgen dat de veren en ogen glanzen. Uw inmenging in het uiterlijk van een vogel kan het beste tot een minimum worden beperkt. De echte voorbereiding zit hem in het kweken, voeren en verzorgen.

De parkiet moet wennen aan zijn showkooi. Laat hem daarom een aantal uur per dag in zijn showkooi doorbrengen gedurende minstens een maand vóór de tentoonstelling. Loop rond voor de kooi. Als uw vogel voldoende op zijn gemak is in deze omgeving, zwaai dan met uw armen en ga met uw handen over de tralies. Til de kooi op en verplaats hem. Dit lijkt op de showomgeving.

Uw vogel moet ook leren om op en van een dunne, in de hand vastgehouden zitstok te springen (hiervoor kan een eetstokje worden gebruikt). Ook dit simuleert de behandeling die uw vogel van de juryleden krijgt op een show. De jury verwacht dat de vogel op een dunne zitstok blijft zitten terwijl hij wordt geïnspecteerd om vervolgens terug in zijn kooi te worden gezet.

De winnaars van shows zijn eigenlijk altijd de vogels die dit onder de knie hebben en rustig op hun zitstok blijven zitten. Hoe mooi een vogel ook is, als hij begint te fladderen maakt hij geen kans om te winnen.

Parkieten verenigingen

In veel landen zijn er parkietenverenigingen die shows organiseren. Een zoektocht online zal u snel meer informatie geven.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties