Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom eten katten gras?

Katten en honden eten vaak een beetje gras. Dit is normaal gedrag waarover u zich geen zorgen hoeft te maken. Er zijn een aantal mogelijke redenen waarom katten gras eten. Gras kan een laxerend effect hebben en braken opwekken. Op deze manier kan een kat iets dat hij heeft gegeten weer uit zijn maag krijgen. Maar het kan ook zijn dat een kat instinctief weet dat hij door gras te eten bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt die goed voor hem zijn.


A close up of a black and white domestic cat eating grass
Een close-up van een zwart-witte huiskat die gras eet

Laxeermiddel

Iedereen weet hoeveel tijd katten aan de verzorging van hun vacht spenderen. Hierbij kan een kat veel haar binnenkrijgen dat een blokkade kan veroorzaken in hun spijsverteringssysteen waardoor hij geconstipeerd kan raken. Er wordt aangenomen dat door gras te eten katten instinctief aan zelfmedicatie doen in een poging de boel van binnen in beweging te brengen.


Braakmiddel

Sommige katten jagen en verzamelen eten naast het voer dat ze van u krijgen. Wanneer een kat de prooi die hij heeft gevangen opeet krijgt hij ook haar, veren en botjes binnen die hij niet kan verteren. Door gras te eten, dat een kat ook niet kan verteren, wordt braken opgewekt waardoor onverteerbare zaken uit de maag worden verwijderd.


Voedingsstoffen

Gras bevat foliumzuur, een vitamine dat van belang is voor de productie van hemaglobine. Het kan dus ook zijn dat katten instinctief weten dat gras goed voor hun gezondheid is en het daarom eten.Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties