Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom grijpen katten u wanneer u hun buikje aait?

De meeste katten, hoewel niet alle, zullen hun zachte buikjes willen beschermen. Wees er dus op voorbereid dat u een verdedigende uithaal van uw kat krijgt wanneer u zijn buikje wilt aaien.


A tabby cat really enjoying its chin being tickeled
Een cyperse kat geniet ervan dat zijn kin wordt geaaid

Sommige katten zullen u vol liefde en affectie benaderen, op de grond gaan liggen en zich uitstrekken, maar zodra u uw hand uitsteekt om te aaien plotseling gaat bijten en krabben. Dit is een defensieve reactie; de buik van een kat is waarschijnlijk het meest kwetsbare deel voor roofdieren. In het wild kan een kat die aan zijn buik verwond raakt sterven wanneer zijn vitale organen beschadigen. Hoewel u natuurlijk geen bedreiging bent voor uw kat, kan zijn instinct naar boven komen waardoor hij de behoefte voelt om zich te verdedigen.

Als uw kat op zijn zij of rug gaat liggen en zijn buik laat zien dan duidt dit erop dat uw kat ontspannen is en zich op zijn gemak voelt. Uw kat vertrouwt u en voelt zich niet bedreigd. Maar blijf op uw hoede want deze houding kan plotseling veranderen. Tenzij u er zeker van bent dat uw kat niet zal doen, is het altijd verstandig om voorzichtig te zijn.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties