Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom zijn katten zo dol op catnip?

Catnip of kattenkruid is een geslacht uit de lipbloemenfamilie. Als u ziet dat uw harige vriend rolt, kwijlt en zich gedraagt alsof hij in een trance is geraakt, dan is de kans groot dat hij de catnip heeft gevonden. Niemand weet precies waarom katten zo dol zijn op catnip, maar over het algemeen wordt aangenomen dat het actieve bestanddeel (nepetalacton) lijkt op feromonen voor genot en mogelijk seks. Of dit nu waar is of niet, het is duidelijk dat nepetalacton interessant kattengedrag teweeg kan brengen.


A ginger and white cat smelling a fresh plant of catnip
Een rood-witte kat ruikt aan vers kattenkruid

Wanneer katten aan catnip snuffelen, komt de nepetalacton in hun neus. Dit veroorzaakt een reactie die het gedrag van uw kat kan veranderen. Sommige katten gaan rollen, anderen zullen het proberen op te eten of er alleen maar aan ruiken. En er zijn katten die er helemaal geen interesse in hebben.


A cat having a good chin rub with its owner
Een kat geniet van de aandacht van zijn eigenaar

Waarom is mijn kat niet geïnteresseerd in catnip?

De liefde voor catnip is erfelijk bepaald. Ongeveer 70% van de katten zal reageren op catnip. Wanneer uw kat er niet op reageert hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Katten vinden genoeg andere dingen leuk, zoals het spelen met een gevederd speeltje of het scherpen van zijn nagels aan een krabpaal.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties