Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom miauwen katten?

Katten miauwen om vele verschillende redenen, afhankelijk van de leeftijd van de kat, zijn stemming en gezondheid. Het kan lastig zijn om te achterhalen waarom uw kat miauwt, en vaak zal het zo zijn dat uw kat simpelweg zonder reden van zich laat horen.


A ginger cat meowing
Een miauwende rode kater

Een kitten miauwt naar zijn moeder wanneer hij gevoed wil worden. Ook zal een kitten miauwen wanneer hij de weg terug naar zijn nest niet meer kan vinden.


Andere redenen waarom katten miauwen zijn bijvoorbeeld:

  • Wanneer ze u zien - Zo zeggen ze hallo en erkennen ze uw aanwezigheid.

  • Als ze willen dat u aandacht geeft.

  • Vrouwelijke katten kunnen luid miauwen wanneer ze krols zijn om zo katers naar zich toe te lokken.

  • Sommige katten zullen miauwen wanneer ze gespannen zijn - Herinnert u zich nog dat u uw kitten mee naar huis nam of voor het eerst naar de dierenarts ging? Was uw kat toen stil of was hij luid aan het miauwen?

  • Wanneer katten naar buiten willen - Wanneer ze ergens opgesloten zitten of gewoon wanneer ze naar buiten willen om een plasje te doen.


A British Shorthair Cat meowing
Een miauwende Brits korthaar

Belangrijke opmerking: Als u merkt dat er plotseling verandering is opgetreden wat betreft het miauwen van uw kat, dan is het verstandig om uw kat door een dierenarts te laten onderzoeken. Een kat kan miauwen omdat hij pijn heeft en het is dus het beste om het zekere voor het onzekere te nemen.Reacties:

Er zijn nog geen reacties