Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Waarom masseren katten u met hun poten?

Veel mensen met een kat zullen regelmatig meemaken dat hun kat met zijn pootjes gaat 'kneden' wanneer hij op schoot zit. De reden waarom katten dit precies doen is niet helemaal bekend, maar het kan er grappig en zelfs schattig uitzien (als uw kat zijn nagels hier niet bij gebruikt).

Soms zult u de nagels van uw kat in uw been voelen wanneer hij deze ritmische beweging maakt, en dat kan best pijnlijk zijn. Al weet u dat uw kat van u houdt, u zult zich toch misschien afvragen wat de bedoeling van uw kat is wanneer hij u masseert met wat aanvoelt als kleine mesjes.


A close up of a British Shorthair cat's great big paws
Een close-up van de brede poten van een Britse korthaar

Hieronder vindt u de vier voornaamste theorieën waarom volwassen katten het fijn vinden om ons te masseren met hun poten.


1. De herinnering van katten aan de aangename kitten-tijd.

Kittens kneden de tepels van hun moeder om er zo meer melk uit te krijgen. Wanneer katten volwassen worden zullen ze het kneden met hun pootjes nog steeds associëren met een gevoel van behaaglijkheid, ook als er geen voeding tegenover staat.


2. Katten vinden het fijn om hun klauwen te strekken.

Net als mensen vinden ook katten het aangenaam om zich uit te rekken. Ze hebben vele kleine botjes, gewrichten en pezen in hun poten, en deze worden uitgestrekt tijdens het kneden met hun poten. De masserende beweging kan dus simpelweg zijn om de pootjes eens goed uit te strekken.


3. Katten geven u liefde.

Misschien waardeert uw kat de liefde die u hem geeft zo erg dat hij hetzelfde terug wil geven.


4. Katten zijn van oorsprong wilde dieren.

Wilde katten maken een nest om hun jongen te werpen. Dit doen ze door planten en gras plat te maken. Mogelijk is dit natuurlijke instinct nog steeds aanwezig in huiskatten en uit dit zich door het masseren met de poten.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties