Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Zeven redenen om kippen te houden

Het houden van kippen is makkelijk en bijzonder lonend. Als u hiervan nog niet overtuigd mocht zijn, hier zijn zeven redenen waarom ook u kippen zou moeten houden.


Paul Prigg wonderful hens searching for bugs in the chipped wood in the safety of their run
De prachtige hennen van Paul Prigg zoekend naar insecten in de houtsnippers, veilig in hun buitenren

 1. De eieren - Blije kippen zullen elke dag een ei voor u leggen. U weet precies waar uw eieren vandaan komen en het zullen de lekkerste eieren zijn die ooit heeft geproefd.

 2. Rachel Sturman-Panter's Rhode Island Reds lay wonderful giant eggs
  De Rhode Islands kippen van Rachel Sturman-Panter leggen prachtige grote eieren

 3. Bodemverbeteraar - Kippenmest is perfect voor het vruchtbaar maken van de grond in uw tuin. Kippenpoep heeft een hoog stikstofgehalte en moet daarom eerst worden gecomposteerd. Maar dan heeft u een goedkope, biologische mest die wonderen zal doen voor uw moestuin.

 4. Minder eten weggooien - Kippen zijn dol op restjes uit uw keuken. Ze zullen de meeste restjes met smaak opeten (hoewel niet alles, lees hier wat u allemaal aan uw kippen kunt voeren).

 5. Ongediertebestrijding - Kippen eten heel graag insecten. Slijmerige (naakt)slakken zijn hun favoriete hapje en ze scharrelen maar wat graag rond om zoek naar insecten die uw planten opeten. Dat is toch heel nuttig?

 6. Damian Warner's beautiful Maran hens free ranging in the garden in search for some tasty bugs
  De prachtige Marans hennen van Damian Warner scharrelen rond in de tuin op zoek naar insecten

 7. Leerzaam - U kunt veel leren van het houden van kippen. Ook laat het uw kinderen zien waar hun eten precies vandaan komt en laat het ze op een leuke manier kennismaken met verantwoordelijkheden. Ook u zult een hoop te weten komen over deze geweldige dieren. Hoe ze foerageren, hoe ze zichzelf vrij van parasieten houden en hoe ze hun hiërarchie bepalen.

 8. Vermakelijk - Misschien wist u het nog niet maar kippen zijn bijzonder vermakelijke dieren. U en uw gezin zullen eindeloos plezier beleven aan de streken van uw kippen. Elke kip heeft haar eigen persoonlijkheid en gekkigheden. Zonder dat u het misschien zelf doorheeft zult u waarschijnlijk heel gehecht aan ze raken.

 9. Het is gemakkelijk - Als u de routine eenmaal gewend bent en de slag te pakken heeft zult u merken hoe makkelijk het eigenlijk is om kippen te houden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties