Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kinderen vinden kippen geweldig

Vriendelijk en vergevingsgezind, kippen zijn heel geschikt voor gezinnen. Uw kinderen zullen zich eindeloos vermaken met een paar kippen en ze zullen veel van ze kunnen leren.


If your children handle your hens from chicks they will become very tame
Als uw kinderen uw kippen al vanaf dat het kuikens zijn in handen nemen zullen ze erg tam worden

Het uitzoeken van kippen

Als eerste moet u uitzoeken welke vogels u wilt hebben. Bezoek een aantal fokkers en laat uw kinderen kennismaken met de wereld van kippen. U kunt gebruik maken van onze kippengids om uit te zoeken welk ras het beste bij u past. U kunt kiezen uit een groot aantal kippenrassen zoals de Hollandse kriel en de maleierhoen tot de Rhode Island red en de zijdehoen. Omlet heeft zelf gingernut rangers. Deze kippen hebben een fijn karakter en leggen heerlijke eieren!


Children love keeping chickens and they learn a lot over the years
Kinderen vinden het heel leuk om kippen te houden en kunnen er veel van leren

Wanneer u net begint met het houden van kippen is het misschien geen goed idee om meteen een haan aan te schaffen. Hanen kunnen een beetje intimiderend zijn en dat kan uw kinderen afschrikken. Betrek uw kinderen bij de nieuwe kippen door ze de namen te laten bedenken. Waarschijnlijk zullen ze de namen nog vaak veranderen maar dat is deel van de pret.


Kippenhokken

Het is waarschijnlijk het beste om eerst slechts een paar kippen te nemen zodat uw kinderen ze echt kunnen leren kennen. Hiervoor is de Eglu Classic met vosbestendige ren heel geschikt.


A little girl and her Labrador looking after her chickens
De Eglu classic is het perfecte kippenhok voor de beginnende kippenhouder. Uw kinderen zullen er weg van zijn!

De Eglu Classic is een heel geschikt kippenhok voor iedereen die begint met het houden van kippen (2-4 vogels). Het heeft weinig onderhoud nodig, is makkelijk schoon te maken, is verkrijgbaar in groen en paars en... uw dieren zullen er heel gelukkig mee zijn!


Wat kunnen uw kinderen leren van het houden van kippen?

  • Allereerst zal het uw kinderen leren waar eten vandaan komt. Ze zullen snel zien hoe belangrijk het voor kippen is om stressvrij rond te kunnen scharrelen. Uw kinderen zullen leren voor dieren te zorgen en ze met respect te behandelen.

  • Door de verse eieren die uw kippen elke dag leggen wagen uw kinderen zich misschien wel in de keuken om samen met u te gaan bakken en koken.

  • Als u ervoor kiest om zelf kippen te gaan fokken kunt u uw kinderen op een hele leuke manier wiskundige vaardigheden aanleren. Berekenen met hen wanneer de eieren zullen uitkomen en wat de juiste temperatuur voor de broedmachine.

  • Door het houden van kippen kunnen kinderen al op jonge leeftijd leren over leven en dood.

  • Met de eierschalen en veren kunnen uw kinderen allerlei leuke geschenken, versieringen en sieraden maken.

Eve met haar tamelijk zware lichtbruine orpington haan
Eve met haar tamelijk zware lichtbruine orpington haan

Hygiëne

Wanneer u uw kinderen leert hoe ze voor deze geweldige dieren moeten zorgen, leer ze dan allereerst deze regels met betrekking tot hygiëne:

  • Altijd handen wassen na contact met de kippen,

  • Altijd voeten vegen zodat de kippenmest niet overal in huis wordt verspreid!


Reacties

Er zijn nog geen reacties