Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel ruimte heb ik nodig om kippen te houden?

Het zal u misschien verbazen maar het is mogelijk kippen op een vrij kleine oppervlakte te houden. Kippen zullen de ruimte die u ze kunt geven waarderen zolang ze maar op zoek kunnen naar iets lekkers op te eten. Als u bereid bent om uw kippen in de gehele tuin te laten rondscharrelen zullen ze meer dan voldoende ruimte hebben om gelukkig te zijn. Maar kippen kunnen ondeugend zijn en uw tuin overhoop halen. Om dit te voorkomen kunt u ze in een ren houden. Reken minimaal één vierkante meter per kip, hoewel twee vierkante meter beter is. Hoe meer ruimte u voor uw kippen heeft, des te beter. Want hoe minder ruimte uw kippen hebben, des te groter de kans is op geruzie. Meer ruimte geeft kippen die worden gepest de ruimte om te ontsnappen en voorkomt dat ze in het nauw worden gedreven.


Pauline Snel's hens love to free ranging in her garden
De kippen van Pauline Snel vinden het heerlijk om vrij rond te scharrelen in haar tuin

De gemiddelde tuin is groot genoeg voor het houden van een aantal kippen. Drie kippen is een goed aantal. Want mocht u een kip verliezen, dan hebben de twee overgebleven kippen nog altijd elkaars gezelschap. U hoeft geen nieuwe kip te kopen en u bespaart uw kippen de stress van een kennismaking.


Ik heb geen gras in mijn tuin...

Hierover hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt dit oplossen door de bodem van de ren te voorzien van houtsnippers. Kippen zullen hier zeker genoegen mee nemen omdat ze ook hierin kunnen zoeken naar insecten.

Tim Buswell has put his Eglu Classic on a bed of wood shaving which chickens love
Tim Buswell heeft zijn Eglu Classic op houtsnippers geplaatst en de kippen zijn er dol op


Reacties

Er zijn nog geen reacties