Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Legkippen

Legkippen bestaan nog altijd in Nederland. Sinds 2012 zijn legbatterijen in de EU niet meer toegestaan. De meeste legbatterijen zijn vervangen door het systeem van koloniehuisvesting. Maar ook hierin hebben de kippen nog steeds bijzonder weinig ruimte, kunnen niet naar buiten en zien geen daglicht. En wanneer een kip minder dan 1 ei per dag legt wordt ze geslacht. Dit gebeurt meestal wanneer een kip 18 maanden oud is, terwijl ze nog een heleboel heerlijke eieren voor u zou kunnen leggen.


Anne Grace's beautiful and healthy rehomed battery hens loving their new Eglu Go Up and Walk In Run
De voormalige leghennen van Anne Grace zijn heel gelukkig met hun nieuwe Eglu Go UP en Inloopren

Legkippen een nieuw thuis geven

Door legkippen te redden kunt u kippen een nieuwe leven geven. Ook is het een goedkope manier om aan kippen te komen. Bijvoorbeeld op de website van "Red een legkip" kunt u zich aanmelden als u legkippen wilt redden. U betaalt een kleine vergoeding en u doet een goede daad door kippen van de slacht te redden.

Legkippen hebben vaak een (groot) deel van hun veren verloren, hebben soms een beschadigde snavel en kunnen ondergewicht hebben. Dit wordt veroorzaakt door een gebrek aan ruimte en voer in de koloniehuisvesting. Ook hier geldt een pikorde waarbij minder dominante hennen worden gepest.


Battery hens living inside cages in a battery farm factory
Legkippen in kooien

De nieuwe huisvesting die u de voormalige legkippen biedt zal heel anders zijn dan hun vorige onderkomen. De kippen zullen in het begin waarschijnlijk op hun hoede zijn en bang zijn om hun nieuwe omgeving te verkennen. Maar geef ze even de tijd en ze zullen zich zeker thuis gaan voelen in het nieuwe huis dat u ze heeft gegeven.Reacties:

Er zijn nog geen reacties