Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kieskeurige parkieten

Als uw parkieten nooit iets anders hebben gegeten dan een droge zadenmix dan zullen uw dieren misschien argwanend kijken naar ontkiemde zaden, of deze zelfs helemaal links laten liggen. Laat u hierdoor echter niet ontmoedigen. U kunt uw parkieten leren om andere dingen te eten, het is gewoon een kwestie van tijd.

De sleutel tot succes is het verminderen van de beschikbaarheid van de zadenmix. Vul het voerbakje met een minimale hoeveelheid van de gebruikelijke parkietenmix en houd hun eetgedrag goed in de gaten. Bied een verscheidenheid aan vers voedsel en ontkiemende zaden aan, en geef elke dag iets nieuws. Als u er zeker van bent dat uw parkieten wat van het nieuwe voer eten, verminder de droge zaden dan verder, zodat ze iets nieuws moet proberen om zijn eetlust te stillen. Inmiddels zouden uw vogels de smaak van vers voer en kiemzaden te pakken moeten hebben.

Yellow budgie lying down
Don't take budgie fussiness lying down!

Bied het verse voer 's ochtends aan, wanneer de eetlust van uw parkieten waarschijnlijk het grootst is. Als uw vogels echt hardnekkig zijn en zich niet willen wagen aan vers voer, strooi er dan wat van hun favoriete zaadmengsels over. Dit zal nieuwsgierigheid stimuleren en ze ervan overtuigen dat het nieuwe voer geschikt is om te eten.

Als u meer dan één parkiet heeft zal deze klus eenvoudiger zijn. Parkieten zullen het voorbeeld van andere vogels die het voer wel willen proeven namelijk volgen. Probeer het aan te bieden in grote stukken en kleine stukjes. Op een gegeven moment zult u zien dat eraan wordt geknabbeld. Maak groenvoer nat voordat u het in de vogelkooi legt. Veel vogels vinden het namelijk fijn om hier tegenaan te wrijven en nemen nadien vaak een hapje.

De droge zaadmix moet nog steeds een aanzienlijk deel van het dieet van een vogel blijven. Het doel is om een beetje afwisseling te geven in het dieet, ten voordele van de voeding en het vermaak van uw vogels. Een vogel met die alleen zaden eet kan zijn nieuwsgierigheid verliezen en zal de prikkeling van zijn zintuigen moeten missen, dat deel uit zou moeten maken van het leven van elke grasparkiet.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties