Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Parkietenvoer bewaren

Vers voer moet worden bewaard in de koelkast of fruitschaal. Meestal zult u uw vogels gewoon wat van uw eigen fruit en groente geven, dus zal dit geen probleem zijn. Haal datgene wat u aan uw vogels wilt voeren ten minste een uur van tevoren uit de koelkast. Te koud voedsel kan onaangenaam zijn voor de tong en keel van uw parkieten.

Zaden en graan moet worden bewaard op een droge, donkere en koele plek in luchtdichte bakjes. Dit verlengt de houdbaarheidsdatum en voorkomt meestal (maar niet altijd) een invasie van bloem mijt, graan kevers, motten en andere ongewenste gasten. Als u slechts een koppel vogels heeft - of zelfs een enkele vogel - dan heeft u nooit een grote voorraad zadenmix nodig, een klein bakje is voldoende. Omdat deze hoeveelheid maar enkele weken meegaat, hoeft u niet echt bang te zijn voor beestjes in het voer. Toch is het een goede gewoonte om voer in een luchtdicht bakje te bewaren.

Als u vogelvoer in grotere hoeveelheden koopt voor een vlucht parkieten, dan heeft u hiervoor geen speciale voedercontainers nodig. Een gekleurde plastic box of een prullenbak met een goed sluitend deksel volstaat, of een plastic of glazen goed af te sluiten container (bij gebruik van kleurloos glas of plastic moet dit op een donkere plek worden bewaard). 'Nat' voer - bijvoorbeeld wilde zaden uit het onkruid in uw tuin - kan worden ingevroren in een luchtdichte verpakking. Laat het niet te lang liggen nadat het is ontdooid, er kan namelijk snel schimmel ontstaan; vries het nooit opnieuw in.


Bird seed
Goed vogelvoer is heel belangrijk

Als een zadenmix droog, luchtdicht en uit direct zonlicht wordt bewaard kan het wel zes maanden goed blijven. Hierna, al ziet het er misschien nog goed uit, zullen de vitaminen en mineralen verdwijnen. Dit kan worden opgelost door het in te vriezen, al zorgt dit voor een nieuw probleem. Na het ontdooien zullen de zaden vochtig zijn. Dit is een voedingsbodem voor bacteriën die uw parkieten ziek kunnen maken. De beste oplossing is om voer niet in grote hoeveelheden te kopen.

Zoals gezegd kan er op vochtige zaden snel schimmel ontstaan. Als u maar een spoor van schimmel ziet of een lichte paddestoelengeur ruikt, ga er dan vanuit dat de hele voorraad niet goed meer is. Gooi het weg en zoek een drogere plaats om het nieuwe voer op te bergen.

Controleer regelmatig of er in de bakjes waarin u het voer bewaart geen parasieten zitten, zelfs als u maar een kleine hoeveelheid voer bewaart.

Gerelateerde producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties