Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Somali

Een somalische kat die trots is Een speelse somalische kat Een nieuwsgierige somaliër Somalische katten zijn atletisch en intelligent Een gelukkige somalische kat zit De somalische kat is langharig abessijn Somaliërs hebben grote oren en een klein gezicht Somalische katten waren voor het eerst bron in de jaren 1940

Breed Rating (1 Reviews)

Uiterlijk
Karakter
Weerstand
Tuin

Geschiedenis


De Somali is een langharige Abessijn. Klik hier voor meer informatie over de geschiedenis van de Abessijn. De eerste somali katten kwam voort uit een nestje Abessijnen in 1940. De Britse fokker Janet Robertson exporteerde een aantal van haar Abessijnse kittens naar Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Veel kittens uit de nestjes die deze katten kregen hadden lang haar en de katten trokken de aandacht van juryleden van kattenshows en van andere fokkers. Eén van deze fokkers was Ken McGill uit Canada. De Amerikaan Evelyn Mague, een fokker van Abessijnse katten, gaf de langharige Abessijn voor het eerst een andere naam (somali's). Een andere Canadese fokker, Don Richings, werkte samen met Mague en gebruikte kittens van McGill. Het ras wordt sinds 1991 internationaal erkend.

Gedrag


Somali's zijn intelligente en atletische katten. Het ras is dol op aandacht van zijn eigenaar en is erg speels. Net als Abessijnen houden somali's hun omgeving graag van bovenaf in de gaten en klimmen graag in bomen. Het zijn erg sociale dieren, hoewel ze liever in het gezelschap van mensen zijn dan van andere katten of huisdieren. Deze lieve katten zijn goede gezinsdieren die dol zijn op de aandacht die ze krijgen van kinderen.

Variëteiten


Ruddy, chocolate, cinnamon, blauw, lila en fawn en zilver met agouti haar.

Rasinformatie


  • Status: gangbaar

Somali afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Somali (1 van 1)


4 Sterren:

0

3 Sterren:

0

2 Sterren:

0

1 Ster:

0

geweldige katten we hebben er drie gehad; allemaal wat anders, allemaal geweldig - Jolien,

super