Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Sokoke

Sokokokat kop close up tegen een grijze achtergrond Sokokokat hoofd en voorpoten tegen een grijze achtergrond Sokoke kat rustend op een muur

Geschiedenis


De Sokoke is een kattenras dat van nature voor voorkomt in het bosgebied van Arabuko-Sokoke, Kenia. De Giriama stam ontdekte deze katten als eerste en leefde ermee samen. Ze noemden de katten Kadzonzo. Jeni Slater, een wildlife kunstenaar, maakte kennis met het ras toen ze op een kokosnoot-plantage in Kenia leefde en een nestje kittens vond. Ze nam de kittens mee naar huis en realiseerde zich dan het unieke dieren waren.

In 1984 vreesde Slater voor het behoud van het ras en schakelde de hulp in van haar Deense vriendin Gloria Moldrup. Moldrup nam een koppen katten mee naar Denemarken waarmee ze een fokprogramma opzette. Het eerste nestje werd geboren in 1985. In 1990 importeerde ze nog drie katten vanuit Kenia om de genenpoel te vergroten en het ras gezond te houden. In 1993 werd het ras erkend. Het ras werd verder versterkt dankzij de in Kenia wonende Jeannie Knocker. Zij exporteerde inheemse Sokoke kittens naar Europa en Amerika. De Sokoke is zeldzaam en fokkers streven ernaar dit speciale ras verder te ontwikkelen.

Gedrag


De Sokoke is een zeer actieve kat die het heerlijk vindt om in bomen én uw meubels te klimmen. Ze kunnen goed springen en zijn erg snel en hebben daarom voldoende ruimte nodig om hun energie krijt te kunnen. De Sokoke staat erom bekend een sterke band te vormen met zijn eigenaren en andere katten. Een verhuizing is voor deze katten lastig omdat het relatief lang duurt voordat ze aan hun nieuwe omgeving zijn gewend. Het is en erg vocaal ras graag spreekt met zijn eigenaren en andere huisdieren.

Variëteiten


Uitsluitend bruin ticked cypers.

Rasinformatie


  • Status: Zeldzaam

Sokoke afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Sokoke


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.