Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe maak ik het hok van mijn cavia's schoon?


Hoewel sommige eigenaren de voorkeur geven aan houten hokken, kiezen veel eigenaren voor een modern alternatief zoals de Eglu Go. Moderne hokken zijn makkelijker schoon te houden en goed geïsoleerd. Ze zijn makkelijker te gebruiken, hygiënischer en veilig.


De Eglu Go is makkelijk schoon te maken

Aan de Eglu Go caviahokken is een ren bevestigd, waarin u uw cavia's kunt zetten als u hun hok schoonmaakt. Het schoonmaken van deze hokken neemt slechts een paar minuten in beslag zodat u meer tijd met uw dieren kunt doorbrengen. Voordat u uw Eglu Go schoonmaak, zult u ervoor moeten zorgen dat uw cavia's niet in het hok zitten. Zet uw dieren in een veilig, afgesloten omgeving. Als de grond niet nat of bevroren is, dan kunt u dit doen door de voordeur van de Eglu te sluiten terwijl uw cavia's in de ren zitten. Als al uw cavia's eenmaal in de ren zitten kunt u het achterpaneel van de Eglu verwijderen en de nestlade uitnemen. Leeg de lade in de prullenbak of op de composthoop, maak het schoon met een diervriendelijk desinfectiemiddel en veeg het af met een doek. In tegenstelling tot traditionele houten hokken absorbeert een kunststof Eglu geen vocht, waardoor het veel makkelijk schoon te maken is, en daardoor veel hygiënischer. Nadat u de nestlade heeft schoongemaakt kunt u deze weer in het hok schuiven en het bedekken met kranten en hooi of een ander soort nestmateriaal. Vervang het voor en sluit het caviahok. Draai tenslotte de hendel bovenop de Eglu Go om, zodat de voordeur opent en uw cavia's weer gebruik kunnen maken van hun schone huis.


Traditionele houten hokken moeten worden bedekt met kranten om voor de nodige isolatie te zorgen. Ook heeft u een plek nodig waarin u uw cavia's kunt zetten wanneer u hun hok schoonmaakt. Zorg ervoor dat dit een veilige plek is, gebruik bijvoorbeeld een doos met een stevige bodem en voldoende kleine luchtgaten. Haal de kranten en het nestmateriaal uit het hok en veeg het uit met een mot blik en veger. Verwijder met bijvoorbeeld een plamuurmes alle uitgedroogde mest. Gebruik een diervriendelijk desinfectiemiddel voor de binnenkant van het hok (besteed extra aandacht aan de hoeken) en laat een minuut of twee drogen. Let nieuwe kranten en nestmateriaal in het hok en herhaal dit proces voor het voergedeelte van het hok.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties