Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe vaak moet ik het hok van mijn cavia's schoonmaken?


Of u nu kiest voor een traditioneel caviahok of voor onze Eglu Go, u zult het onderkomen ten minste een keer per week moeten schoonmaken. Cavia's zijn niet erg specifiek wat betreft de plekken die zij als toilet gebruiken, en zelfs cavia's die zijn getraind om een bepaalde plaats te gebruiken zullen ze het vaak vergeten. Een fijne, schone plek om te leven is essentieel voor de gezondheid en het geluk van uw huisdieren.


Cavia's hebben graag een fijn, schoon onderkomen

Hoe vaak u uw caviahok moet schoonmaken is afhankelijk van het aantal cavia's dat erin leeft. Een goede vuistregel is om uw caviahok tweemaal per week schoon te maken. Hierbij moet het nestmateriaal uit hun slaapgedeelte worden gehaald, het voerbakje moet worden geleegd en schoongemaakt, hun eetgedeelte moet worden schoongemaakt, al het nestmateriaal moet worden vervangen en hun voer aangevuld. Hoe meer cavia's u heeft, des te vaker dit zal moeten gebeuren.

Reacties:

Aniek, 2 december 2021

beste meneer of mevrouw ik doe de opleiding dier verzorging. En ik heb geleerd dat cavia's geen brood mogen van wegen het zout gehalte. Waarom adviseren jullie jullie klanten om de baby cavia's brood te geven door de melk?