Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat is de beste plek om een caviahok neer te zetten?


Cavia's vinden een temperatuur tussen de 16 en 24 graden het prettigst. Als het kouder is kunnen ze kou vatten, en als het warmer is kunnen ze een hitteberoerte krijgen. Het is daarom verstandig uw dieren naar binnen te halen als het koud wordt. Zorg dan voor een rustige plek, zonder harde geluiden en waar andere huisdieren niet bij kunnen.


Als een cavia veel niest, een loopneus heeft of geluid maakt bij het ademhalen, dan zult u met het dier naar de dierenarts moeten. Het kan namelijk zijn dat uw cavia een allergie heeft of kou heef gevat. Als het warm weer is, en uw cavia zich niet veel beweegt en ademt met zijn mond open, dan heeft uw cavia waarschijnlijk een hitteberoerte. Schenk in dit geval koel (niet ijskoud) water over het dier en zet het op een koele plaats om te herstellen. Als de cavia blijft hijgen, schenk dan nog eens water over het dier om de lichaamstemperatuur te laten dalen.


De Eglu Go kan zowel buiten als binnen worden gebruikt

Binnen

Een extra, weinig gebruikte kamer in huis is een uitstekende plek voor het hok van uw cavia's, zolang het hier maar niet stoffig of vochtig is. Een garage of bijkeuken is geen goede plaats voor cavia's vanwege giftige uitlaatgassen, chemicaliën en temperatuurschommelingen. Cavia's die worden blootgesteld aan sterke tocht lopen het risico op luchtweginfecties. Ook is het niet goed voor ze om in een ruimte te leven waar het vochtig is of waar de temperatuur schommelt. Cavia's zijn alleen gewend aan een geleidelijke temperatuursverandering, en hun lichaam is niet goed in staat snel op te warmen of af te koelen.


Binnen vinden cavia's een temperatuur tussen de 17 en 20 graden het meest aangenaam, uit de buurt van warmtebronnen zoals een verwarming of haardvuur. Als ze voor langere tijd binnen worden gehouden, dan hebben ze graag een ruimte waarin ze vrij kunnen bewegen. Als u een Eglu Go heeft, dan kunnen uw dieren wanneer ze maar willen gebruik maken van de aan het hok bevestigde ren. Als u dit niet heeft, maak dan een afgestoten plek voor uw dieren waarin ze kunnen bewegen. Zorg ervoor dat dit een veilige omgeving voor ze is waar andere huisdieren niet bij kunnen.


Buiten

Cavia's die buiten leven hebben in de zomer een fijne, koele plek nodig. Als het buiten warmer wordt dan 26 graden, dan zult u uw cavia's naar binnen moeten halen zodat ze kunnen afkoelen. Zorg in de ren met bijvoorbeeld een dekzeil voor de nodige schaduw. Net als mensen kunnen cavia's verbranden door de zon. Anders dan mensen kunnen cavia's niet zweten om af te koelen. Let dus goed op uw cavia's als het erg warm is.


In de winter zetten sommige mensen hun ren tegen het huis aan om het uit de wind te halen en wat beschutting tegen de regen te bieden. Tijdens de winter is het beter om uw cavia's niet op nat gras te laten lopen, omdat ze zo een longontsteking kunnen oplopen. Als u een houten hok heeft, let er dan goed op dat het in het hok niet te vochtig wordt, uw cavia's kunnen dan kou vatten.


Schuur

Als u uw cavia's in een schuur wilt houden, wees er dan zeker van dat het warm genoeg is tijdens de winter en voldoende verlucht is in de zomer. Zolang het in de schuur droog is en de temperatuur tussen de 16-24 graden ligt, zullen uw cavia's hier graag zijn. Wel hebben ze hun ren in de zomer liever buiten staan zodat ze rond kunnen rennen en op vers gras kunnen knabbelen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties