Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat is de beste plaats om de caviaren neer te zetten?


Cavia's maken graag gebruik van hun ren, net als mensen vinden ze het namelijk fijn om hun benen te kunnen strekken. Hoewel ze ook graag in hun hok zitten, hebben ze de mogelijkheid nodig om vrij te kunnen rondrennen. Waar u de caviaren het beste kunt neerzetten is afhankelijk van het soort ren dat u heeft en van het weer.


Als het lekker weer is vinden cavia's het heel fijn om gebruik te maken van hun ren

Buiten

Als het buiten lekker zonnig is kunt u uw cavia's in hun buitenren laten rondrennen. Als u een stuk gras heeft waar u de ren op wilt zetten, let er dan wel goed op dat er op deze plaats geen giftige planten groeien en er geen scherpe objecten in het gras liggen waaraan de cavia's zich kunnen bezeren. Zorg ook altijd voor voldoende schaduw in de ren.


Als het weer niet zo goed is, kunt u er met een dekzeil voor zorgen dat uw cavia's toch naar buiten kunnen. Als u een ren heeft die niet is verbonden aan het hok, bekijk dan goed of het weer geschikt is voordat u uw cavia's in hun ren zet. Laat uw cavia's niet naar buiten als het koud is of wanneer het gras vochtig is. Er bestaat dan de kans dat ze kou vatten. Binnen

Als het geen goed weer is en u uw cavia's binnen houdt, zorg er dan voor dat de temperatuur tussen de 17 en 20 graden is. Zet hun verblijf niet in de buurt van een verwarming, haardvuur of ventilator. Ook vinden cavia's het niet fijn als er andere huisdieren bij hun verblijf kunnen, dus zoek een ruimte uit waar uw andere huisdieren geen toegang toe hebben. Let er ook op dat uw cavia's niet bij kabels kunnen, ze zijn immers dol op knabbelen. Dit kan echter desastreuze gevolgen hebben!


Mensen die maar één cavia hebben maken (met de beste bedoelingen) vaak de fout hun dier in een drukke ruimte te zetten, in de hoop dat het dier zo voldoende aandacht en afleiding krijgt. Hoewel we er niet aan twijfelen dat u een fantastische eigenaar bent, heeft uw cavia ook echt een soortgenootje nodig om mee te kunnen praten. Zelfs als u heel veel aandacht aan uw cavia geeft en het dier zichtbaar van u houdt, kunt u de afwezigheid van een soortgenoot niet compenseren. Het beste wat u voor uw huisdier kunt doen, is het het gezelschap van een andere cavia te geven.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties