Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Wat is in huis een geschikte plek voor een caviahok?


Onder cavia-experts bestaat er onenigheid of cavia's beter binnen- of juist buiten kunnen worden gehouden, en tijdens welke maanden. Toch zijn de meeste mensen het erover eens dat cavia's het beste binnen kunnen zijn als de temperatuur daalt tot onder de 10 graden. Afhankelijk van waar u woont zult u een keuze moeten maken over waar u uw cavia's houdt.


Als u uw cavia's in de winter naar binnen haalt, denk dan goed na over een geschikte plaats voor hun hok gedurende deze periode. Er moet voldoende plaats zijn voor het hok, en een plek voor de ren als deze niet aan het hok is verbonden. De warmte moet warm zijn, maar niet te warm. De ideale temperatuur voor cavia's ligt tussen de 17 en 20 graden. Zet uw dieren niet in de buurt van een verwarming (en andere warmtebronnen) of in direct zonlicht.

guinea pigs enjoy being indoors during cold weather
Cavia's zijn het liefste binnen op een rustige plaats als het buiten te koud wordt

Naast een geschikte plaats in huis wat betreft de temperatuur, is het ook belangrijk om een plek uit te zoeken waar uw cavia's niet worden blootgesteld aan veel lawaai. Cavia's hebben een uitstekend gehoor, en wat voor ons misschien niet te lawaaiig lijkt, kan voor cavia's al te luid zijn. Zoek een plaats waar het rustig is, dus uit de buurt van de televisie en de drukte van het huishouden. Zet de dieren niet in een kinderkamer, bijkeuken, of garage vanwege het lawaai, de chemicaliën of de tocht. Cavia's kunnen op een plaats met tocht last krijgen van luchtweginfecties, dus zet hun onderkomen op een tochtvrije plek.


Tenslotte is het van belang dat wanneer u andere huisdieren heeft het caviahok op een plaats wordt gezet waar deze dieren niet bij kunnen. Zelfs als uw andere huisdieren heel vriendelijk zijn kan hun aanwezigheid voor stress zorgen bij kleinere dieren.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties