Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoeveel ruimte hebben cavia's nodig?

Cavia's hebben niet enorm veel ruimte nodig om gelukkig en tevreden te zijn. Het zijn sociale dieren die vaak dicht bij elkaar blijven als ze rondsnuffelen in hun ren, en nooit al te ver afdwalen van hun vertrouwde onderkomen. Maar dit betekent niet dat ze de hele dag hutje mutje bij elkaar willen zitten - ze hebben nog altijd wat ruimte nodig om in rond te lopen.

Sommige cavia 'starterspakketten' bieden hokken die veel te klein zijn. Het is daarom beter om u niet te laten verleiden door de prijs en te eindigen met een ongeschikt onderkomen voor uw dieren. Een traditioneel houten hok voor twee cavia's moet een minimale grondoppervlakte hebben van 0.72m² - dat is 120cm lang bij 60cm breed (en ten minste 45cm hoog). Het is echter beter om een onderkomen te hebben ongeveer 1m².


U kunt de leefomgeving van uw huisdieren interessanter maken door een caviahok te verbinden met een ren

Het Eglu Go caviahok is ideaal. Het voordeel is dat het een binnenruimte met een buitenruimte verbindt, het is geschikt voor alle weersomstandigheden en het eenvoudig met een tuinren of speelren kan worden verbonden door middel van het Zippi tunnelsysteem voor cavia's.

De leefomgeving kan worden uitgebreid met buitenrennen. Deze kunnen zo groot zijn als uw tuin toelaat. Toch is 2m² buitenren voor een cavia een grote ruimte. Cavia's hebben niet de behoefte om rond te wandelen in een groot gebied. Een ren van 1m², met een aantal tunnels, schuilplekken en voerstations, is perfect.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties