Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe houdt u uw cavia's warm in de winter?


Als de temperatuur daalt tot onder de tien graden, dan is het verstandig om uw cavia's naar binnen te halen. Waar u het hok van uw cavia's neerzet is uiteindelijk aan u. Onthoud wel dat cavia's niet goed tegen kou kunnen en gevoelig zijn voor tocht en vocht. Als het minder dan vijf of zes graden is (en zeker als de temperatuur onder het vriespunt is) is het tijd om uw cavia's naar binnen te halen. Blijft de temperatuur echter rond de tien graden hangen, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om het hok van uw cavia's extra te isoleren.


Thermodekens zorgen voor extra isolatie

Als u een Eglu Go caviahok heeft kunt u kiezen voor een op maat gemaakt thermodeken. Deze passen perfect over de Eglu en zorgen voor extra isolatie.


Als u een traditioneel houten caviahok heeft, dan kunt u door middel van een oud tapijt voor extra isolatie zorgen. Haal het wel van de ren zodat uw dieren tijdens zonnige dagen van het daglicht in hun ren kunnen genieten. Ook zijn er voor deze hokken plastic zeilen verkrijgbaar. Let er wel op dat er zich geen condens in het hok vormt, dit kan luchtwegproblemen bij cavia's veroorzaken.

Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties Leave a comment

Er zijn nog geen reacties