Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gewichtsverlies bij een cavia


Alleen door een cavia regelmatig te wegen kunt u het gewicht van uw huisdier houden. Gewichtstoename of -afname kan erop duiden dat uw huisdier niet gezond is. Gedurende het jaar zal het gewicht van een cavia een beetje schommelen. Als u echter een aanzienlijk gewichtsverlies vaststelt, dan is het verstandig om met uw cavia naar de dierenarts te gaan. Het gewicht van cavia's kan per individu en per ras verschillen. Een rex cavia zal bijvoorbeeld vaak wat zwaarder zijn dan andere cavia's.


guinea pig weights vary
Het gewicht van een cavia schommelt gedurende de dag een beetje

Als u het basisgewicht van uw cavia heeft vastgesteld, dan zijn de richtlijnen als volgt:


Als uw cavia 40 of 50 gram minder weegt dan tijdens de laatste weging, dat kan dit een normale gewichtsschommeling zijn.


Weegt uw cavia meer dan 50 gram minder dan tijdens de laatste weging, controleer het gewicht dan dagelijks en geef een beetje extra droogvoer.


Als uw cavia meer dan 100 gram is afgevallen sinds de laatste keer dat u hem woog, dan is dit een serieus probleem. Zelfs als uw huisdier dit gewicht over een lange periode heeft verloren, is het nog reden tot zorgen. Ga zo snel mogelijk met uw huisdier naar de dierenarts.


Voer voor gewichtstoename

Als uw cavia zich niet zo best heeft gevoeld, dan heeft uw huisdier een beetje extra liefde en zorg nodig. U kunt uw cavia bijvoorbeeld wat meer droogvoer geven. Ook bij wortelen kan het dier baat hebben.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties