Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe dien ik pillen en oogdruppels toe bij een cavia?


Pillen

Het kan gebeuren dat de dierenarts uw cavia medicijnen in pilvorm voorschrijft. Dit lijkt misschien ingewikkeld, maar er zijn een aantal goed methode's om ervoor te zorgen dat uw cavia de behandeling toegediend krijgt. Laat alleen een volwassene de medicatie toedienen.


Al zou het wel zo makkelijk zijn, de medicatie van een cavia mag niet via het drinkwater worden gegeven. De medicatie is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk werkt. Door de behandeling op te lossen in water wordt de werking negatief beïnvloed. Volg altijd het advies van de dierenarts op. Sommige pillen mogen ook niet worden vermaken of gebroken. Het kan zijn dat als pillen voordat ze de maag bereiken worden geopend, dit schadelijk is voor uw cavia.


Een manier om medicatie toe te dienen die door sommige cavia-eigenaren wordt aanbevolen, is door de pil via de zijkant van hun mond naar hun kiezen te brengen zodat de cavia het zal doorslikken. Ga zitten en houd uw cavia voorzichtig maar stevig met uw pols en met zijn rug tegen uw borst. Houd met dezelfde hand het hoofd stil en plaats uw vingers aan beide zijden van de kaken. Dien met uw vrije hand de pil toe tussen de kiezen van uw cavia. Als u dit nog nooit eerder heeft gedaan, vraag dan aan de dierenarts die de medicatie voorschrijft het u voor te doen.


Een cavia zal het niet leuk vinden om medicatie te krijgen, maar het is voor zijn of haar eigen bestwil

Oogdruppels

Veel oogdruppels die voor mensen zijn bestemd zijn niet geschikt voor cavia's. Ga dus altijd naar de dierenarts voor een voorschrift. Als u nog nooit oogdruppels bij een cavia heeft toegediend, vraag dan aan de dierenarts het voor te doen. Het advies zal waarschijnlijk zijn de oogdruppels zo te houden dat een cavia ze niet kan zien. Laat alleen een volwassene oogdruppels toedienen. Zet het dier op schoot. Houd voorzichtig en kort het oog open. Benader uw cavia van bovenaf zodat uw huisdier de oogdruppels niet kan zien aankomen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties