Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe neem ik de temperatuur van mijn cavia op?


Normaal gesproken is het niet nodig om de temperatuur van een cavia op te nemen. Zolang u uw dieren houdt op een plek waar de temperatuur tussen de zestien en 24 graden ligt, zouden ze in orde moeten zijn. Als het buiten kouder dan tien graden wordt is het verstandig om uw cavia's naar binnen te halen en ze op een warme, rustige plaats in huis te zetten. Zorg ervoor dat andere huisdieren niet bij uw cavia's kunnen en dat ze geen last hebben van geluiden in huis.


Het is zelden nodig om de temperatuur van uw huisdier op te nemen

Omdat cavia's niet kunnen zweten is het belangrijk dat u uw dieren tijdens de warme zomermaanden goed in de gaten houdt om te voorkomen dat ze oververhit raken. Als u geen Eglu Go caviahok heeft waarin uw dieren zich vrij van hun hok naar hun ren kunnen verplaatsen, zorg er in de zomer dan voor dat ze een plek uit de zon hebben. Cavia's kunnen oververhit raken en verbranden, of zelfs een hartaanval krijgen.


Als u de temperatuur van een cavia moet opnemen dan zal dit rectaal met een thermometer voor huisdieren moeten gebeuren. Wanneer u de temperatuur van uw cavia moet opnemen dan is dit waarschijnlijk op advies van de dierenarts. Vraag uw dierenarts het voor te doen. Cavia's zijn kleine dieren en u heeft dus een speciale thermometer en glijmiddel nodig. De temperatuur van uw huisdier moet tussen de 37.2 en 39.5 graden liggen.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties