Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Gewichtstoename bij een cavia


Omdat cavia's vegetariërs zijn consumeren ze niet veel vet, waardoor ze zelden overgewicht krijgen. Gewichtstoename kan op een aantal dingen duiden. Het kan duiden op te weinig beweging, teveel snacks, ziekte of zwangerschap. Het is daarom een goed idee om uw cavia's te wegen tijdens de controle van hun gezondheid. Als uw cavia echt te zwaar wordt kan hij problemen krijgen met lopen en pijnlijke plekken op zijn pootjes krijgen. Als dit is behandeld is het een goed idee om uw cavia op dieet te zetten.


guinea pig on a diet
Blijf uw cavia's hooi geven maar reduceer misschien de hoeveelheid droogvoer een beetje

Als uw cavia uitgegroeid is maar toch aankomt dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen. Blijf uw cavia wel hooi geven, dit is namelijk essentieel voor een goede vertering. Wel kunt u de hoeveelheid droogvoer terugbrengen tot een halve hand per dag. Beperk de verse groente tot één cup per dag.


Ook kunt u het voer door het caviahok verspreiden zodat ze er wat moeite voor moeten doen. Speeltjes zoals balletjes of papieren tenten zijn ook een leuke manier om uw cavia aan te moedigen actiever te zijn.

Reacties:

Er zijn nog geen reacties