Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe vervoer ik mijn cavia naar de dierenarts?


Als u met uw cavia naar de dierenarts moet, vervoer het dier dan samen met één van zijn vriendjes en met zo min mogelijk stress in een goed reismandje. Een bezoek aan de dierenarts is voor een cavia heel spannend. Het is daarom belangrijk om het bezoek efficiënt en aangenaam mogelijk te maken.


food and water
Zorg ervoor dat uw huisdier voer en water tot zijn beschikking heeft tijdens de reis

  1. Ga naar een dierenarts die gespecialiseerd is in cavia's. Sommige dierenartsen behandelen voornamelijk honden en katten en hebben misschien niet zoveel ervaring met cavia's.

  2. Plan de route en zorg ervoor dat de temperatuur in de auto geschikt is voor uw cavia.

  3. Vervoer uw cavia in een reismandje of een doos met een deksel, luchtgaatjes en een (met tape) verstevigde bodem. Uw cavia zal het misschien interessant vinden om de auto te doorzoeken maar dit is erg gevaarlijk. Om te voorkomen dat ze door de auto worden geslingerd als u bijvoorbeeld een bocht maakt, is het het beste om ze in een reismandje of andere transportbox te zetten.

  4. Leg op de bodem van het reismandje of doos een krant en hooi of een zachte handdoek. Zorg ervoor dat uw dieren hooi, voer en water hebben. Leg wat hooi uit hun onderkomen in de transportbox zodat het naar hun huis ruikt. Neem een caviavriendje mee om uw zieke cavia gezelschap te houden.

  5. Laat uw huisdieren niet alleen achter in de auto, zeker niet als het buiten warm is. Het kan in een auto heel snel heel warm worden, waardoor uw cavia's een hitteberoerte kunnen krijgen. Zorg ervoor dat de reis zo kort mogelijk duurt en de temperatuur aangenaam mogelijk is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties