Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Een typische dagelijkse routine voor een hond of een puppy


07:00 - Wanneer een hond wakker wordt gaat hij graag eerst naar het toilet, dus zorg ervoor dat u meteen met hem naar buiten gaat wanneer u opstaat. Speel een beetje met hem nadat hij z’n behoefte heeft gedaan en breng misschien wat van zijn favoriete speeltjes mee om zijn aandacht te houden.


07.30 - Als u ervoor heeft gekozen om uw hond twee keer per dag eten te geven, dan is dit de perfecte tijd voor zijn ontbijt. Dit is sowieso het beste tijdstip om een hond zijn eerste maaltijd van de dag te geven.


08.00 - Neem uw hond ongeveer een half uur nadat hij zijn eten op heeft gegeten nog eens mee naar buiten voor een korte wandeling, zodat hij nog eens de kans heeft om naar het toilet te gaan. Doorgaans gaan honden graag 10-30 minuten nadat ze hebben gegeten naar het toilet. Oudere honden kunnen dit wel wat uitstellen maar voor puppy’s kan dit heel lastig zijn.


09.00 - Laat uw hond uitrusten of geef hem wat speeltjes om zich mee bezig te houden zodat u zich klaar kunt maken om naar uw werk te vertrekken.


A cute Bullmastiff puppy playing with its toys
Een schattige bullmastiff puppy spelend met zijn flos

13.00 - In het beste geval kunt u tijdens uw lunchpauze naar huis komen om uw hond uit te laten en wat met hem kunt spelen. Vervang het water in zijn drinkbak. Als u een puppy heeft is dit het beste moment om het zijn middagmaal te geven.


13.30 - Laat uw hond nog eens uit voordat u terug naar uw werk gaat om te voorkomen dat er een verrassing op u ligt te wachten wanneer u ’s avonds thuiskomt. Stimuleer u hond wat van zijn energie kwijt te raken door wat met hem te spelen (en hem te trainen als daarvoor voldoende tijd is) voordat hij weer naar binnen gaat en kan uitrusten. Een bench is een goede manier om uw hond tot rust te laten komen na inspanning. Wilt u meer weten over hoe u uw hond op de juiste manier benchtraining kunt geven, volg dan deze link.


17.00 - Vervang het water in de drinkbak van uw hond zodra u thuiskomt van uw werk. Ook is dit het beste moment om uw puppy of oudere hond zijn avondmaaltijd te geven. Ga nadat uw hond zijn eten op heeft gegeten met hem wandelen zodat hij alle energie kwijt kan die hij gedurende de dag heeft opgebouwd. U kunt nu ook wat met hem trainen - bijvoorbeeld apporteren, voet, hier/kom voor, zit, blijf, af.


19.00 - Laat uw hond voor de laatste keer uit voordat hij gaat slapen. Neem hem mee naar buiten om naar het toilet te gaan maar speel nu niet met hem. Wanneer hij te opgewonden raakt zal hij misschien moeilijkheden hebben om tot rust te komen en te gaan slapen. Beloon het rustige gedrag van uw pup wanneer u hem weer naar binnen laat zodat hij weet dat het tijd is om te gaan slapen. De beste manier om uw hond tot rust te laten komen is door middel van benchtraining.Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties