Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Water drinken en honden

Sommige honden slurpen water op alsof ze maanden in de woestijn hebben doorgebracht, andere honden zullen slechts zo nu en dan wat drinken. Hoe dan ook, water is heel belangrijk voor honden, net als voor andere dieren.

Hoeveel water moet een hond drinken?

Sledehonden zoals de siberische husky krijgen hun water misschien het liefste door middel van een dikke rendiersoep. Sommige honden, zoals de lagotto romagnolo steken hun hele kop in hun drinkbak.


A German Shepherd drinking from its water bowl
Een duitse herder drinkt uit zijn waterbak

Uw hond moet altijd een bak vers, schoon drinkwater tot zijn beschikking hebben. Na een wandeling of tijdens een warme dag zal uw hond veel dorst hebben en het is daarom belangrijk altijd in de gaten te houden of de drinkbak vol is. Als u uw hond brokken geeft zal hij nadat hij heeft gegeten graag willen drinken.


Hoeveel moet een hond drinken?

Er is geen vaste hoeveelheid water dat een hond moet drinken. Sommige honden drinken veel en andere honden wat minder. Het is wel goed om in de gaten te houden hoeveel uw hond drink omdat u zo veranderingen in zijn drinkgedrag kunt waarnemen. Als u merkt dat uw hond veel meer of juist minder drinkt dan normaal, dan is het verstandig om contact op te nemen met uw dierenarts.


A Golden Retriever puppy drinking a bowl of water
Een golden retriever puppy drink water uit zijn drinkbak

Moet een hond water drinken als hij misselijk is?

Bied uw hond kleine hoeveelheden water aan als hij aan het overgeven is. Door hem onbeperkt water te geven zal hij blijven overgeven waardoor hij vocht en voedingsstoffen zal verliezen.


Blaasinfectie

Als u hond een blaasinfectie heeft is het juist belangrijk het dier aan te moedigen regelmatig te drinken. U kunt uw hond niet dwingen om te drinken, maar als er vers, koel water voor hem klaarstaat zal hij eerder geneigd zijn het te drinken.Verwante producten

Klantenfoto's

Reacties: Leave a comment

Er zijn nog geen reacties