Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Kippen, katten en honden

Het hebben van andere huisdieren hoeft geen probleem te zijn wanneer u kippen houdt. Tenzij u een vos, wolf, tijger of leeuw als huisdier heeft natuurlijk. Maar alle gekheid op een stokje, kippen gaan over het algemeen prima samen met andere huisdieren.
Rachael Harris' cat sat on top of her chicken run guarding her hens
De kat van Rachael Harris houdt de wacht over haar kippen bovenop de buitenren.

Kippen zijn bijzonder pittig wanneer dat nodig is. Een groep kippen kan zichzelf verdedigen tegen honden en katten. Toch het is aan te raden toezicht op uw kippen te houden wanneer ze met uw hond of kat in de tuin zijn. Maar het hebben van honden en katten wanneer u kippen houdt heeft ook zijn voordelen. Katten beperkt het aantal knaagdieren en de urine van honden houdt vossen op afstand.


Honden

Honden en kippen kunnen vaak zonder problemen samengaan. Of kippen wel of niet veilig zijn in de buurt van uw hond hangt af van het hondenras dat u heeft. Sommige honden hebben een groter jachtinstinct, waardoor ze graag achter dingen (en kippen) aanrennen. Dit kan een probleem zijn wanneer u uw hond voor het eerst samen laat zijn met kippen. U moet uw hond goed kennen om te weten of hij op de kippen zal gaan jagen of niet. Als u dit waarschijnlijk acht is het verstandig bij de eerste kennismaking uw hond aan de lijn te houden. Als uw hond inderdaad op de kippen af wil rennen laat u hem met een duidelijke “nee” weten dat dat niet de bedoeling is. In het beste geval komen de kippen voor zichzelf op door de hond op zijn neus te pikken. Dit is meestal voldoende voor een hond om de kippen in het vervolg met rust te laten.


Lucy Milne's beautiful big dog saying hello to her happy hens in their Eglu Cube
Lucy Milne’s prachtige grote hond die gedag komt zeggen tegen haar blije hennen in hun Eglu Cube

Katten

Katten en kippen gaan meestal goed samen. Katten zijn kleiner dan honden en kippen kunnen zich daarom goed verdedigen. Het is zelfs waarschijnlijker dat uw katten zullen wegrennen voor uw kippen dan andersom. Maar het kan zijn dat u een zeer vastberaden kat heeft en in dat geval kunt u afrasteringen overwegen zodat uw kat niet meer bij uw kippen kan komen.


Claire Scott's cat Lucy gets on really well with her hens
Claire Scott's kat Lucy komt goed overeen met haar pekin bantam kippen

Lees hier meer over hoe u kippen bij andere huisdieren kunt introduceren.

Kippen en eenden

Kippen en eenden gaan prima samen, op één voorwaarde - de eenden moeten vrouwtjes zijn!

Woerden - mannelijke eenden - ontwikkelen vaak een fel temperament wanneer ze volwassen zijn. Ze zullen alles met veren, maar ook zonder veren, weg proberen te jagen. En dit zal angst veroorzaken bij uw kippen. Een woerd grijpt zijn tegenstander met zijn snavel waarbij nekveren worden uitgetrokken en de kam van de hen kan beschadigen.

Vrouwelijke eenden daarentegen zullen bij hun eigen vlucht blijven en teveel contact met kippen vermijden. Ze zullen het niet nalaten om naar u toe te rennen wanneer u uw kippen restjes aan het voeren bent maar zullen met minder agressie om hun hapje strijden dan kippen onderling doen!

Reacties

Er zijn nog geen reacties