Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

De wondere wereld van de kip

Of het nu een topmodel zoals Dandy, Swain, Bounder, Beau of Blade is of een doorsnee opschepper – sommige kippen moeten gewoon laten zien wat ze hebben. Vooral de heren vertonen soms gedrag, kleuren en verencombinaties waar u uw ogen bij uitkijkt. Als u alleen de bruine, eenvoudige kip kent, zult u versteld staan wanneer u kennis maakt met de overvloed aan variëteiten en pracht van de kippenwereld. U kunt gebruik maken van onze kippenrassen gids om het grote aantal interessante kippenrassen te leren kennen. Maar hier zijn alvast onze favorieten.


Appenzeller spitskuif

Een goede vriend van ons, de heer George, heeft ons verteld over een stadje in Zwitserland waar de mensen geen schoenen dragen en het bij mooi weer heel gewoon vinden om hun varkens mee te nemen op een wandelingetje. Het verbaasde ons dan ook niet dat uit hetzelfde stadje een van onze favoriete kippenrassen, de appenzeller spitskuif afkomstig is.

Trouwens, als u van plan bent om naar Appenzell te gaan en een goed logeeradres zoekt, beveelt meneer George Gasthof Baeren-Schlatt aan.


Stephen Gould's beautiful Appenzeller Spitzhauben named Penelope
Stephen Goulds trotse appenzeller spitskuif genaamd Penelope

Fries hoen

Met zijn leiblauwe poten, donkergouden veren en schitterend opgezette staart is de haan een elegant figuur, die zo ergens tussen Cyrano de Bergerac en Christian Lacroix zou passen. Het vrouwtje is ook erg mooi en is bovendien een buitengewoon goede legger.


Denise Howarth's lovely posing Chamois Pencilled Friesian hen named Lolly
Denise Howarths poserende Fries hoen genaamd Lolly

De Peking Bantam lijkt misschien een beetje op een wattenbol, het zijn dan ook uiterst vriendelijke kippen. Een raszuivere bantam is is klein. Hun eieren zijn dan ook een stuk kleiner, ongeveer de helft, dan een ‘normaal’ kippenei.


Archie Scott's wonderful Pekin Bantam hens free ranging in their Omlet Fencing
De mooie pekin bantam hennen van Archie Scott vrij rondscharrelend in hun Omlet afrastering voor kippen.

Orpington

Als de peking bantam lijkt op een op wattenbol, dan is de Orpington een dubbel dekbed! Die uitbundige verenpracht is te danken aan een selectieve fokwijze in de Victoriaanse tijd. Ze komen voor in de kleuren zwart, blauw, lichtgeel en wit, waarbij wit de populairste kleur is geworden. Om even de Omlet geschiedenis in te duiken: een bruine orpington was de eerste kip die ooit voet in een Eglu heeft gezet, een eer waar ze zich totaal niet van bewust was! Ze was op dat moment namelijk veel meer geïnteresseerd in de druiven die we hadden gebruikt om haar naar binnen te lokken!


Helen Goodson's wonderful chocolate and buff orpington bantams named Muffy and Buffy
Helen Goodsons prachtige chocolade en bruine orpington bantams genaamd Muffy en Buffy

Lichte sussex

Het motto van de sussexkipbrigade luidt: pluk de morgen en vrees de avond niet! Hun andere kenmerken zijn dat ze en goede legkippen èn lekker om te eten zijn. Deze witte kip heeft ook een zwarte en zilverkleurige variëteit.


Raima Niman's beautiful Sussex hen wandering around the flower beds
Raima Nimans prachtige sussex hen rondscharrelend rond de bloembeddenReacties:

Er zijn nog geen reacties