Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw kippen thuisbrengen

Uw kippen naar hun nieuwe huis brengen is een leuke en spannende tijd voor iedereen. Het is heel leuk om te zien hoe uw kippen zich thuis gaan voelen en hun nieuwe omgeving aan het ontdekken zijn. Het eerste ei vinden van uw kippen is ei-genlijk nog leuker dan het ei opeten. Lees verder om meer te weten te komen over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw kippen zich snel thuis zullen voelen en hoe u uw nieuwe kippen kunt laten kennis maken met uw andere huisdieren.


You can use the Omlet Chicken Fencing to keep your chickens out of your flower beds
Maak gebruik van de afrastering voor kippen van Omlet om uw dieren buiten de bloembedden te houden

Uw kippen kennis laten maken met hun nieuwe huis

Wanneer u ervoor zorgt dat het kippenhok klaar is voordat u uw kippen krijgt zorgt ervoor dat ze zich sneller thuis zullen voelen. Waarschijnlijk heeft u uw kippen naar huis vervoerd in een kartonnen doos of een reismand voor dieren. Als ze in hun nieuwe onderkomen arriveren, plaats hun vervoersmiddel dan in hun kippenhok en open het zodat ze eruit kunnen komen wanneer ze daar aan toe zijn. Als ze er niet zelf uit kunnen komen tilt u ze er dan voorzichtig uit.


Introducing our chickens to their new orange Omlet classic chicken coop
Onze kippen maken kennis met hun nieuwe oranje Eglu Classic chicken coop

Houd uw kippen de eerste dag in hun kippenren en hok zodat ze weten waar ze moeten zijn voor voedsel en water en tijdens de nacht. Als u een hok heeft zonder ren dan raden we aan dat u ze ’s nachts in de ren sluit. Na de eerste dag en nacht kunt u uw kippen in de grotere ren laten of ze vrij laten rondscharrelen. Controleer tijdens de eerste dagen een paar keer per dag of uw kippen in orde zijn. Wanneer u ze in hun hok sluit wees er dan zeker van dat alle kippen binnen zijn.


Uw andere huisdieren kennis laten maken met uw nieuwe kippen

Probeer te voorkomen dat uw kippen in aanraking komen met andere huisdieren voordat ze zich volledig thuis voelen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat uw kippen moeite hebben om te ontspannen in hun nieuwe onderkomen. Wanneer we over ‘andere huisdieren’ spreken bedoelen we dieren waarmee uw kippen de tuin zullen delen. Hampie de hamster of uw goudvis voorstellen aan uw kippen is natuurlijk niet per se nodig. Als u katten of honden heeft dan moet u een kennismaking organiseren voordat de ze samen en zonder uw toezicht in de tuin kunnen zijn.


Introducing your new pet chickens to your cats and dogs can be very easy
Uw nieuwe kippen introduceren bij uw katten en honden kan probleemloos verlopen

Kippen gaan goed samen met katten en honden en als ze eenmaal aan elkaar gewend zijn besteden ze waarschijnlijk niet eens veel aandacht meer aan elkaar. Toch dient u een oogje in het zeil te houden totdat u er zeker van bent dat uw kippen met rust worden gelaten door uw andere huisdieren.


Honden

Uw hond moet de basis ‘zit’ en ‘los’ (of ‘nee’) commando’s kennen. Ga eerst een eind wandelen met uw hond om hem goed moe te maken. Daarna kunt u hem aan de kippen voorstellen. Het is verstandig hem bij de eerste kennismaking aan de lijn te houden. Dit geeft hem de kans aan de kippen te wennen en u kunt hem corrigeren wanneer hij aan de lijn gaat trekken of ander ongewenst gedrag vertoont. Laat uw hond aan de kippen snuffelen als hij dat wil. Het is waarschijnlijker dat uw kippen op de neus van uw hond zullen pikken dan dat uw hond uw kippen iets aandoet.


Martin Dungey's beautiful dog guarding their lovely hens
De prachtige hond van Martin Dungey waakt over zijn mooie hennen

Wacht tot de volgende dag voor een tweede introductie. Voor de volgende kennismaking hoeft u uw hond niet meer aangelijnd te zijn. Laat uw hond zitten, pak een van de kippen en zet hem voorzichtig op de grond. Blijf in de buurt zodat u kunt ingrijpen als uw hond achter de kip aan wil gaan. Naar alle waarschijnlijkheid snuffelt uw hond aan de kip en ontdekt dan dat het allemaal niet zo interessant is. Moch uw hond toch naar de kip happen of achter de kip aangaan dan zult u misschien moeten overwegen om een buitenren voor uw kippen te maken of kopen zodat uw hond niet bij de kippen kan komen.


Katten

Wanneer u katten heeft hoeft u zich er niet echt zorgen over te maken dat ze achter uw kippen aan zullen gaan. Kippen zijn vrij groot en uw kat vindt ze waarschijnlijk niet bijzonder interessant. Mocht uw kat toch interesse in ze tonen dan zullen uw kippen vast en zeker voor zichzelf opkomen en naar uw kat pikken. Dit is waarschijnlijk genoeg voor uw kat om te weten dat ze de kippen met rust moet laten.


A lovely young black cat being introduced to an Omlet Gingernut Ranger hen
Een lieve jonge zwarte kat die kennis maakt met een gingernut ranger van Omlet

Voor de eerste introductie is het verstandig uw kippen in de ren te sluiten zodat uw kat niet bij ze kan komen. Zet dan uw kat in de buurt van de ren om te zien of hij interesse toont in de kippen of niet. Uw kat zal waarschijnlijk een tijdje naar uw kippen kijken maar zich al snel gaan vervelen. Dit is een goede reactie omdat uw kat naar alle waarschijnlijkheid ook niet geïnteresseerd zal zijn in de kippen als ze vrij rondscharrelen. Hierna kunt u uw kippen onder toezicht vrijlaten.Reacties:

Er zijn nog geen reacties