Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Laat uw kippen niet wegvliegen

Kippen zijn over het algemeen geen goede vliegers. Maar ze kunnen hun vleugels wel gebruiken om over een hek te komen. De grootste gemeten vliegafstand van een kip is ongeveer 92 meter in 13 seconden, en dit is voor een kip een hele prestatie. Uw kippen zullen dit record waarschijnlijk niet verbreken maar het is toch verstandig hun vleugels te kortwieken zodat ze niet zullen ontsnappen.


Stephanie Croft's Gingernut Ranger loves to hop up onto her Eglu Run
De gingernut ranger van Stephanie Croft gaat graag op haar Eglu buitenren zitten

  1. Maakt u zich geen zorgen over het kortwieken van de vleugels van uw kippen. Het is niet moeilijk en het doet uw kip geen pijn. Volg gewoon onze stap-voor-stap gids en u bent voorbereid op elke ontsnappingspoging.

  2. Houd uw kippen stevig vast en strek de vleugel totdat alle veren gespreid zijn. U hoeft alleen maar de veren van één vleugel te knippen om uw kip uit balans te brengen zodat ze niet weg kan vliegen.

  3. Knip de slagpennen. De slagpennen zijn vaak de eerste tien veren van de vleugel. Knip ongeveer 50% van de veren af.

Top Tips: Daar waar de pennen wit zijn kunt u de veer afknippen zonder de kip te bezeren. Het donkere gedeelte van de pen bevat bloedvaten. De vleugels van kippen moeten elke keer dat ze in de rui zijn geweest opnieuw worden gekortwiekt.Leer in deze tutorial (Engels gesproken) hoe u veilig de vleugels van uw kippen kunt kortwieken

Reacties

Coenjaerts, 19 november 2018

Mijn kip vliegt wel zo ver