Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Hoe vang en hanteer ik mijn kippen?

Het kunnen vangen en oppakken van uw kippen kan handig en zelfs belangrijk zijn. Kippen dienen regelmatig te worden nagekeken waarbij ze worden opgepakt. Hoe meer ze eraan gewend raken om te worden opgepakt des te minder stress het ze geeft.


A lovely healthy chicken being picked up by its owner
Een kip die wordt opgepakt door haar eigenaar

De beste manier om het vertrouwen van uw kippen te winnen is door ze hun favoriete voer vanuit uw hand te geven. Laat ze eerst hieraan wennen voordat u met rustige bewegingen begint met aaien. Sommige hennen zullen zelfs stil op de grond blijven zitten zodat het nog makkelijker is om haar op te pakken.


Hoe pak ik mijn kip op?

Gebruik beide handen wanneer u een kip wilt oppakken zodat u haar vleugels tegen haar lichaam kunt houden. Dit voorkomt dat ze met haar vleugels kan slaan. Til haar op en plaats een hand onder de kip en houd haar poten tussen uw vingers (houd alleen de middelvinger tussen de poten). Gebruik uw andere hand om de kip tegen u aan te houden. Als het goed is blijft ze nu rustig zitten.


Amy Punchard has tamed her lovely hens by picking them up regularly and giving them treats
Amy Punchard heeft haar kippen handtam gemaakt door ze regelmatig op te pakken en ze wat lekkers te geven

Top Tip: Als uw kippen er niet aan gewend zijn om te worden opgepakt kunt u proberen dit te doen wanneer ze ’s avonds op stok zijn gegaan. Uw kip houdt zich dan waarschijnlijk rustiger.

Vinden kippen het fijn om geaaid te worden?

Een tamme kip vindt het net als een hond of kat fijn om geaaid te worden. Wanneer een kip zich laat knuffelen betekent dit dat ze u vertrouwt.

Soms zal een kip plat op de grond gaan liggen wanneer u haar benadert en kunt u haar gemakkelijk oppakken. Eigenlijk is dit instinctief gedrag van een hen die u aanziet voor een haan en denkt: ‘how do you like your egg?’…

Het is onwaarschijnlijk dat een haan zich laat aaien en het is dan ook niet aan te raden dit te proberen!Reacties:

Er zijn nog geen reacties