Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Uw kippen beschermen tegen roofdieren

Iedereen die kippen houdt zal zo nu en dan bezoek krijgen van ongewenste gasten. Doorgaans zijn dit vossen en dassen. Als u in een dichtbevolkte omgeving woont zult u deze dieren niet vaak aantreffen hoewel vossen ook in steden voorkomen. Als u in een landelijke omgeving woont en u uw kippen in uw tuin of op een open veld houdt kan het zelfs voorkomen dat vossen overdag uw kippen aanvallen. Maar omdat vossen nachtdieren zijn hoeft u zich hier niet teveel zorgen over te maken.


The Walk In Chicken Run is the safest place for your chickens
De inloopren voor kippen is de veiligste plaats voor uw kippen

De beste bescherming tegen roofdieren is een kippenhok dat bestand is tegen aanvallen van vossen en dassen. Alle kippenhokken van Omlet bieden uw kippen bescherming tegen vossen en dassen omdat de buitenren is voorzien van een flensrand zodat roofdieren geen weg naar binnen kunnen graven.


A crafty fox hunting in the daytime
Een vos overdag op jacht

Zolang u uw kippen elke nacht wanneer ze op stok gaan in hun hok sluit zullen ze veilig afgeschermd zijn van ongewenste gasten. Als u wilt voorkomen dat vossen en dassen de ren binnendringen zijn er een aantal dingen die u kunt doen:


  • Omheining - Vossen zijn sluwe dieren en laten zich dan ook niet zomaar tegengehouden door een omheining. U kunt echter een aantal dingen doen om het ze moeilijk te maken. Een omheining moet ten minste 1.8m hoog zijn en helt idealiter naar buiten zodat een vos er niet overheen kan klimmen. Om te voorkomen dat roofdieren een tunnel onder de omheining door kunnen graven kunt u de onderkant naar buiten toe omvouwen en ongeveer 30cm ingraven. Voordat u de onderkant van de omheining met aarde bedekt kunt u er (bak)stenen op leggen. Vossen kunnen kippengaas doorbijten dus gebruik gaas dat sterk genoeg is zoals verzinkt staaldraad. Ook kunt u ervoor kiezen om de omheining onder stroom te zetten. Dit is een zeer effectieve manier om Mr. vos op afstand te houden.

  • Afschrikmiddellen - Het hebben van een hond is een goede manier om vossen op afstand te houden, het urineren rond het kippenhok kan vossen afschrikken. Sommige mensen zijn van mening dat door het ophangen van menselijk haar vossen op afstand zullen blijven. Maar als een vos echt honger heeft zal dit niet helpen. De beste manier om uw kippen veilig te houden is door ze een ren en kippenhok te geven waar vossen niet in kunnen komen.


Reacties

Er zijn nog geen reacties