Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Dagelijkse taken voor iedereen die kippen houdt

Kippen vragen dagelijks ongeveer tien minuten van uw tijd. Een aantal taken zijn van belang om uw kippen gelukkig te houden.


Replacing your chickens' feeders and drinkers is easy when using the Eglu Go Up and Run
Het bijvullen van de kippen voer- en drinkbakken is met de Eglu Go UP met ren heel eenvoudig

  1. U kippen naar buiten laten - U moet elke morgen uw kippenhok openen om ze in hun ren laten te laten.

  2. Controleer voeding en water - Controleer of ze voldoende voedsel hebben en vul aan indien nodig. Ververs hun water dagelijks.

  3. Gezondheidscheck - Controleer voordat u uw kippen ’s ochtends naar buiten laat of ze goed hebben gegeten en observeer ze om te zien of ze in goede gezondheid zijn.

  4. Eieren verzamelen - Elke morgen moet u de verse eieren verzamelen. Let er bij het uitvoeren van deze taak op of er hennen broeds zijn.

  5. Graan voeren - Strooi in de late namiddag een handvol graan per kip in de ren. Dit is niet noodzakelijk maar de late namiddag is de beste tijd om uw kippen iets lekkers te geven.

  6. Opsluiten - Sluit uw kippen op in het kippenhok zodra ze op stok zijn gegaan.

Wanneer het erg koud is zijn er een aantal aanvullende taken

  • Smeer vaseline op kippen met een grote kam om bevriezing te voorkomen.
  • Breek ijs wanneer hun drinkbak bevroren is.



Reacties

Kuifhoentje, 24 juli 2014

Het regelmatig rapen van eieren zorgt er niet zozeer voor dat je kip minder snel broeds word, de broedsheid komt met name in het voorjaar wanneer het warmer word op gang. Is een kip broeds en wil je er niet mee broeden, plaats haar dan apart van de rest met een bakje voer en water in een hondenbench (bodemplaat eruit halen) en zet de bench op wat stenen (elke hoek een (bak)steen), zo kan er frisse lucht onder de broedse hen waaien wat haar lichaamstemperatuur doet afkoelen waardoor de broedsheid binnen enkele dagen voorbij is. Wat ook schijnt te werken is haar even bij een andere groep kippen zetten, maar dat kan alleen als je meerdere tomen hebt. Wil je wel broeden? Leg dan niet teveel eieren onder de hen, als het net (niet) past dan kan er regelmatig een eitje onder haar vandaan komen waardoor die niet goed word bebroed. Leg er ook minstens 3 eieren (bij voorkeur een oneven aantal omdat dat beter past onder de hen) onder zodat je straks niet een eenzaam kuiken hebt. Zorg dat je je eerst goed inleest voordat je aan broeden begint, er worden vaak fouten gemaakt door ongeduldigheid en beginnersproblemen. Wees voorbereid, dat voorkomt teleurstelling.