Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Ekstereend

Ekstereend Geschiedenis


Deze soort, afkomstig uit West-Wales, kwam vrij veel voor op kleine boerderijen. Oliver Drake en M. C. Gower- Williams ontwikkelden de soort in de jaren 1920. In 1941 beschreef Charles Roscoe in zijn boek 'Ducks and Duck Keeping' de ekstereend als een goede vogel om te houden. In 1926 werd de rasstandaard opgesteld. De populariteit van de ekstereend daalde in de jaren 1950 maar in de jaren 1980 zorgden liefhebbers ervoor dat de soort behouden bleef, aanvankelijk alleen in zijn zwart-witte kleur. In 1963 introduceerde Isaac Hunter uit Michigan deze eenden in de VS. In 1977 erkende de American Poultry Association deze eenden en werd het als een zeldzame soort beschouwd. De moeilijkheid bij deze soort ligt in het tot stand brengen van gelijkmatige markeringen. Al in de jaren 1940 erkende Charles Roscoe at “it requires skill to produce birds that are accurately marked”.

Ekstereend Gedrag


Ondanks de moeilijkheden de goede markeringen te krijgen, is deze eend zelf makkelijk te houden. Ze leggen tot wel 200 witte maar soms blauwe of groene eieren per jaar. Vriendelijk en gedomesticeerd en dus geschikt als huisdieren. Ze kunnen over lage opstakels vliegen maar zijn geen goede vliegers.

Ekstereend Variëteiten


De ekstereend komt voor in de kleuren zwart-wit, blauw-wit en de dun-wit. Bij alle kleuren is de markering van belang. De kop en nek hebben een 'dop' die de hele kroon bedekt tot aan de bovenkant van de ogen. De borst en het onderlijf zijn wit, terwijl de achterkant van het lichaam één kleur is van de schouders tot de punt van de staart. Als je naar de eend met gesloten vleugels kijkt, moet er een hartvorm op de rug zichtbaar zijn. In Europa komt deze eend voor in chocolate-wit en lavendel-wit.

Ekstereend Status


Zeldzaam

Ekstereend afbeeldingen

Trio blauwe ekstereenden

Recente beoordelingen voor Ekstereend


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.