Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Bali

Bali Geschiedenis


De naam van deze eend verraadt waar hij vandaan komt, Bali, een eiland ten westen van Java. Het is een zeer oud eendenras en is al terug te vinden op inkervingen op stenen uit de omgeving en kan nog steeds worden gezien in de rijstvelden. Ze worden ingezet om plagen die de gewassen beschadigen te bestrijden en worden mee naar de velden genomen aan het begin van de dag en ’s avonds weer mee terug naar huis genomen.

Maar hoe is deze eend met pom-pom op zijn hoofd terecht gekomen in West-Europa? Fervente fokkers van de indische loopeend, de dames Davidson en Chisholm, introduceerden het ras in 1925 door het vanuit Maleisië te importeren waarna het ras in 1930 werd gestandaardiseerd. Net als andere eendenrassen uit deze periode raakte het ras uit de mode waarna het opnieuw werd geïntroduceerd in de jaren 1980, voornamelijk voor tentoonstellingen. En hier deed hij het, aangezien het een opvallend ras is, dan ook bijzonder goed. De bali is vergelijkbaar met de white indian runner maar met een mooie ronde kuif aan de achterkant van het hoofd. De blauwe ogen en de oranje gele snavel steken af tegen de sneeuwwitte veren.

Bali Gedrag


Naast zijn mooie voorkomen is dit bovendien een zeer makkelijk eendenras op te houden omdat hij goed in zijn eigen voeding kan voorzien (hiervoor heeft hij wel voldoende ruimte nodig zoals een boomgaard of weide) en een goede eierlegger is. Deze eend is ook geschikt voor het beheersen van plagen is uw tuin. Maar omdat hij ook van planten houdt dient u een tijd te kiezen wanneer u hem toe wilt laten in uw tuin - na de oogst of in de winter is vaak de meest geschikte tijd. De bali blijft als een zwerm bij elkaar en vliegt niet weg zodat u ze makkelijk van het veld terug naar huis kunt brengen. Het enige probleem met dit ras, net als bij alle eenden met een kuif, is dat het een lastig ras is om te fokken en eenden met kuif voort te brengen. Het is dan ook aan te raden voor hulp en advies hieromtrent contact op te nemen met verenigingen voor watervogels.

Bali Variëteiten


Andere kleuren komen voor maar wit is de meest voorkomende kleur.

Bali Status


Vrij zeldzaam

Bali afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Bali


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.