Muscuseend

Geschiedenis

De muscuseend is oorspronkelijk een wilde vogel uit Centraal / Zuid-Amerika en het is de enige gedomesticeerde eendensoort die niet verwant is aan de wilde eend. Muscuseenden zijn geen trekvogels en roesten 's nachts graag in bomen. Hoewel de muscuseend een van de eerste gedomesticeerde eendensoorten is kwam deze eend pas in de twintigste eeuw via Noord-Amerika naar Europa.

Gedrag

Muscuseenden zijn over het algemeen zachtaardige vogels tenzij het vrouwtje broedt of een jong heeft. Woerden kwaken niet maar maken een laag sissend geluid. De vrouwtjes hebbben een korte, zwakke kwaak. Hiermee is de muscuseend de stilste eendensoort. Ze kunnen goed vliegen dus om te voorkomen dat ze wegvliegen moeten hun vleugels worden gekortwiekt. Ze zwemmen minder dan andere eendensoorten en hebben daarom geen grote vijver nodig. De woerden kunnen vrij groot worden en wegen 4,5 - 5,5 kg. De vrouwtjes wegen 2-3 kg. Soms eten ze muizen en ze kunnen niet met cavia's of konijnen worden gehouden.

Variëteiten

Wit, blauw en chocolate zijn de erkende kleuren maar muscuseenden komen voor in allerlei kleuren.

Uw foto's

Muscuseend te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Muscuseend te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Muscuseend

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Registreer nu, en ontvang alle info over aanbiedingen, nieuwtjes en nog veel meer!