Overbergse eend

Geschiedenis

De overbergse eend is een Nederlandse eendensoort. Voor het tot stand brengen van deze soort is waarschijnlijk gebruik gemaakt van de abricot ranger, welsh harlequin en de Nederlandse krombekeend. Wat uiterlijk betreft lijkt het op een blauwachtige versie van de welsh harlequin. Zoals de genoemde voorouders doen vermoeden heeft de overbergse eend een vrij rechte houding en waggelt hij niet. De kop en nek van de woerd zijn bleek lila-blauw met een brede, witte halsring. De borst en flanken zijn mahoniekleurig. De vrouwtjes eend heeft een geel-bruine kop met blauw-bruin. Haar borst is fawn met een donkere crèmekleur op de buik.

Gedrag

Deze vlezige eend legt 150 - 200 eieren per jaar. Daarnaast ziet de overbergse eend er prachtig uit. Deze actieve en alerte eend zoekt graag naar voedsel maar is tegelijk kalm en gedomesticeerd. De overbergse eend wordt geclassificeerd als lichte eendensoort.

Status

Zeldzaam

Uw foto's

Overbergse eend te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Overbergse eend te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Overbergse eend

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Registreer nu, en ontvang alle info over aanbiedingen, nieuwtjes en nog veel meer!