Rouen clair

Geschiedenis

De rouen clair, niet te verwarren met de rouen, is een op zichzelf staande eendensoort. Vaker dan de rouen wordt de rouen clair gehouden vanwege zijn eieren en vlees. De rouen clair is lichter dan de rouen, al is het nog altijd een goed gebouwde eend. Het ras werd in de jaren 1910-20 ontwikkeld op basis van eenden uit de Picardië-regio in Frankrijk. Fokkers wilden een eend tot stand brengen met een goed verendek voor tentoonstellingen, maar ook een eend die veel eieren legde en goed vlees had. Miss May Arnold schreef in 1880 over deze eendensoort: "the remains of an old Norman duck preserved by special circumstances". De rouen clair heeft de kleuren van een wide eend maar is lichter, iets kleiner en staat rechter dan de rouen. Het is een vrij lange vogel met een lengte van 90 cm van snavel tot de punt van zijn staart.

Gedrag

Een rustige eend die niet goed kan vliegen. Legt tussen de 100 - 200 eieren per jaar, wat qua aantal beter is dan de rouen. Deze eenden hebben de ruimte nodig om te foerageren omdat het anders de neiging heeft om te dik te worden. Ook hebben ze idealiter een vijver nodig, zeker als u met deze eenden wilt fokken. De rouen clair wordt dan bovendien het beste als trio gehouden.

Status

Zeldzaam

Uw foto's

Rouen clair te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Rouen clair te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Rouen clair

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Registreer nu, en ontvang alle info over aanbiedingen, nieuwtjes en nog veel meer!