Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Silver appleyard miniature

Silver appleyard miniature Geschiedenis


De silver appleyard-eend werd gefokt door de beroemde Reginald Appleyard en is niet alleen beroemd vanwege de eierproductie maar ook door zijn schoonheid. Tot 1980 had het echter geen miniatuurvariant. De bekende watervogelkweker Tom Bartlett bracht hierin verandering door in 1980 de silver appleyard miniature te ontwikkelen dat een derde weegt van het oorspronkelijke ras. De miniatuur moet niet worden verward met de silver bantam eend die is ontwikkeld door Reginald Appleyard. De twee eendensoorten zijn afzonderlijk gestandaardiseerd. De silver appleyard miniature is door fokkers en exposanten enthousiast onthaald vanwege zijn schoonheid.

Silver appleyard miniature Gedrag


De silver appleyard miniature is een mooie, sterke en levendige eendensoort die veel eieren legt. Het is een goede tuinvogel (hoewel het jonge planten eet!) die graag foerageert naar slakken. De eenden hebben de neiging op hun eieren te gaan broeden, dus verwijder deze regelmatig.

Silver appleyard miniature Variëteiten


Deze eend is gefokt volgens een precieze standaard. De woerd heeft een zwartgroene kop met een zilverwitte, gevlekte keel en een zilveren ring. De romp is effen zwart groen en de vleugels hebben blauwe punten. De eend ziet er anders uit maar is eveneens heel mooi met haar zilverwitte kop en nek en room-witte onderkant. Ook de eend heeft vleugels met blauwe punten. Deze eenden moeten een compact lichaam hebben. De woerd en eend vormen samen een aantrekkelijk koppel. Ze worden als krieleend geclassificeerd, al is een miniatuur strikt genomen een eend (of kip) met een grotere tegenhanger, terwijl een kriel geen grote tegenhanger heeft.

Silver appleyard miniature Status


Vrij gangbaar.

Silver appleyard miniature afbeeldingen

Miniatuur appleyards
Ontmoeting met de kippen
Bumble de super tamme Mini Appleyard
Fijne verjaardag!
Scoop en Lady GaGa genieten van de tuin

Recente beoordelingen voor Silver appleyard miniature


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.