Aylesbury

Geschiedenis

De aylesbury eend heeft, net als de Orpington eend, zijn naam te danken aan de plaats waar hij is gefokt, namelijk het dal van Aylesbury in Engeland. De vogel werd oorspronkelijk de ‘White English’ genoemd maar aan het begin van de negentiende eeuw werd de eend zeer populair en kreeg de naam aylesbury. Het broedsucces werd toegeschreven aan het witte grind dat overvloedig aanwezig in lokale beekjes, waaraan de vogel naar verluidt ook zijn bleekroze snavel te danken heeft. De eerste vogels zijn gefokt in privé cottages. Sommige mensen namen hun vogel zelfs mee naar bed om er zeker van te zijn dat ze het warm genoeg zouden hebben. Wanneer de eenden op de markt werden gebracht liepen de dieren vaak van Aylesbury naar Londen, een afstand van ongeveer 65km. Dit nam meerdere dagen in beslag waarbij hun poten werden beschermd met een mengsel van teer en zaagsel dat ’s ochtends werd aangebracht. Halverwege de negentiende eeuw verviel het marktaandeel toen het stadje industrialiseerde en de nieuwe sanitaire reglementen het fokken van eenden bemoeilijkte.

Gedrag

De Aylesbury is altijd beschouwd als een eend die goed vlees produceert omdat hij snel groeit, snel volwassen wordt en een uitzonderlijk goede smaak heeft. Aylesburys hebben een goed karakter en zijn vriendelijk maar kwaken vrij luid.

Variëteiten

De aylesbury komt alleen voor in puur wit.

Status

Zeldzaam

Uw foto's

Aylesbury te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Aylesbury te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Aylesbury

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Meld u aan voor wedstrijden, nieuws, speciale aanbiedingen & meer. Het is gratis!