Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Hollandse kwaker Eenden

Geschiedenis

De hollandse kwaker is een levendige, charmante vogel met een klein lichaam en een korte snavel. Hun hoge roep draagt ver. Deze eenden werden gebruikt door jagers om wilde eenden naar vallen of jagers te lokken.

De hollandse kwaker is een directe afstammeling van de wilde eend, al hebben ze door selectief fokken een kortere snavel en een kleiner lichaam. Aan het begin van de twintigste eeuw waren deze eenden zeldzaam maar tegenwoordig zijn het populaire eenden die vaak in de prijzen vallen op eendenshows.

Gedrag

Hollandse kwakers zijn levendige en spraakzame eenden. Als u van plan bent om deze eenden te gaan houden is het verstandig dit eerst met de buren te overleggen. Het zijn schone, nette vogels en als ze schoon water en goed voer tot hun beschikking hebben zullen ze zichzelf verzorgen. Hollandse kwakers zijn vrij makkelijk tam te maken.

Een woerd weegt 550 - 700 gram en een eend 450 - 600 gram.

Variëteiten

Er zijn allerlei variëteiten van de hollandse kwaker. De standaardkleuren zijn: abrikoos, bibbed, zwart, blue fawn, dark silver, magpie, mallar, pied, zilver en wit.

Status

gangbaar

Hollandse kwaker afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Hollandse kwaker

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.