Limited availability due to high demand. Please see our Stock Availability page for more information.

Krombekeend

Geschiedenis

De krombekeend heeft wat betreft zijn domesticatie een interessante geschiedenis, die verband houdt met de grachten in Holland waar deze eenden werden gehouden vanwege hun eieren. Hoewel deze eenden gedomesticeerd waren werden ze 's ochtends vrijgelaten om hun eigen eten te zoeken waarna ze 's avonds terugvlogen. Hierdoor was het een uiterst economische eendensoort om te houden. Er bestaan theorieën dat de kromme snavel gewenst was omdat jagers zo het verschil konden zien tussen gedomesticeerde en wilde eenden in de grachten. Er wordt aangenomen dat Charles Darwin deze eenden hield die hij in zijn boeken beschreef. Vermoedelijk is deze eendensoort ontstaan in Azië en werd het via de Hollandse handel in Nederland geïntroduceerd.

Gedrag

De krombekeend heeft dankzij zijn snavel een uniek voorkomen. Kan uitstekend foerageren en legt meer dan 100 eieren per jaar. Onafhankelijk en rustig. Broedt eigen eieren uit en kan het beste als paar of trio worden gehouden indien ermee wordt gefokt. Omdat ze goed kunnen vliegen moeten de vleugels worden gekortwiekt.

Variëteiten

De krombekeend wordt geclassificeerd als lichte soort en komt voor in drie kleuren (al hebben fokkers ook niet gestandaardiseerde kleuren ontwikkeld). De drie kleuren zijn donkerwildkleur, donkerwildkleur met witte borst en witte slagpennen en de witte krombekeend met roze snavel.

Status

Zeldzaam

Krombekeend afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Krombekeend

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.