Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Krombekeend

Krombekeend Geschiedenis


De krombekeend heeft wat betreft zijn domesticatie een interessante geschiedenis, die verband houdt met de grachten in Holland waar deze eenden werden gehouden vanwege hun eieren. Hoewel deze eenden gedomesticeerd waren werden ze 's ochtends vrijgelaten om hun eigen eten te zoeken waarna ze 's avonds terugvlogen. Hierdoor was het een uiterst economische eendensoort om te houden. Er bestaan theorieën dat de kromme snavel gewenst was omdat jagers zo het verschil konden zien tussen gedomesticeerde en wilde eenden in de grachten. Er wordt aangenomen dat Charles Darwin deze eenden hield die hij in zijn boeken beschreef. Vermoedelijk is deze eendensoort ontstaan in Azië en werd het via de Hollandse handel in Nederland geïntroduceerd.

Krombekeend Gedrag


De krombekeend heeft dankzij zijn snavel een uniek voorkomen. Kan uitstekend foerageren en legt meer dan 100 eieren per jaar. Onafhankelijk en rustig. Broedt eigen eieren uit en kan het beste als paar of trio worden gehouden indien ermee wordt gefokt. Omdat ze goed kunnen vliegen moeten de vleugels worden gekortwiekt.

Krombekeend Variëteiten


De krombekeend wordt geclassificeerd als lichte soort en komt voor in drie kleuren (al hebben fokkers ook niet gestandaardiseerde kleuren ontwikkeld). De drie kleuren zijn donkerwildkleur, donkerwildkleur met witte borst en witte slagpennen en de witte krombekeend met roze snavel.

Krombekeend Status


Zeldzaam

Krombekeend afbeeldingen

Krooneend

Recente beoordelingen voor Krombekeend


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.