Cayuga eend

Geschiedenis

Deze eenden hebben hun naam te danken aan Lake Cayuga, een meer net ten westen van New York. Ze zijn voortgekomen uit de wilde black duck en rouen eend. Ze werden in Europa geïntroduceerd toen ze werden tentoongesteld tijdens de Great Exhibition in Crystal Palace in 1851.

Gedrag

Aangezien deze eenden in Noord Amerika werd ontwikkeld zijn ze opgewassen tegen barre weersomstandigheden. De cayuga is een sterke eendensoort en zowel de woerd als de eend hebben een aangenaam karakter en zijn stil. Als ze beginnen met leggen kunnen hun eieren volledig zwart zijn. Dit is een goed teken omdat dit erop wijst dat de eenden een goede kleur zullen hebben. De eenden blijven niet hun hele leven zwart maar krijgen vaak witte veren als ze ouder worden, die ontstaan na elke rui.

Variëteiten

De standaard variëteit is zwart met iriserende groene veren, hoewel onlangs een effen blauwe eend tot stand is gebracht in Amerika.

Status

vrij gangbaar

Uw foto's

Cayuga eend te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Cayuga eend te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Cayuga eend

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Meld u aan voor wedstrijden, nieuws, speciale aanbiedingen & meer. Het is gratis!