Pommerse eend

Geschiedenis

De naam van deze eend verraadt zijn herkomst - de regio Pommeren dat deels in Duitsland en deels in Polen ligt. Het is net als de zweedse een (waarmee de pommerse eend soms wordt verward) een blauwe eend. Een andere blauwe eend is de shetland eend. Er wordt aangenomen dat al deze eendensoorten ontstaan zijn in de kustgebieden van Nederland, Duitsland en Zweden. Tegenwoordig worden ze voornamelijk vanwege hun interessante kleur gehouden maar oorspronkelijk waren ze populair vanwege hun eieren en vlees. De pommerse eend heeft een vrij lang lichaam maar is breed en diep en heeft een vrij horizontale houding.

Variëteiten

De pommerse eend wordt geclassificeerd als een lichte eendensoort en wordt erkend in de kleuren blauw en zwart. Met name de blauwe kleur springt in het oog.

Status

Zeldzaam

Uw foto's

Pommerse eend te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Pommerse eend te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Pommerse eend

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Meld u aan voor wedstrijden, nieuws, speciale aanbiedingen & meer. Het is gratis!