Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Streicher eend

Vrouwelijk Abacot Ranger eenden Abacot ranger eend

Streicher eend Geschiedenis


De streicher eend of abacot ranger wordt geclassificeerd als een lichte eendensoort en droeg oorspronkelijk de naam ‘hooded ranger’. Deze soort is ontwikkeld door Oscar Grey uit Friday Wood in de buurt van Colcherster, Essex in Engeland. De naam van het landgoed van Grey was Abacot, wat de Engelse naam van deze eend verklaart. De soort is ontstaan tussen 1917 en 1923. In deze periode waren legeenden bijzonder populair en de competitie voor het voortbrengen van een goede legeend die ook kon worden gebruikt voor zijn vlees was dan ook groot. Met onder andere de indische loopeend en khaki campbell als voorbeeld was voor fokkers duidelijk dat dit mogelijk moest zijn. Door zowel de indische loopeend als de khaki campbell in het proces mee te nemen ontstond er een actieve eendensoort die populair was in het Verenigd koninkrijk tot en met de jaren 1920. Dat de soort ook vandaag nog bestaat is te danken aan de standaardisatie van het ras in 1934 als de Streicher-Ente in Duitsland, waar de soort ook populair was. In 1980 werden watervogels opnieuw populair in het Verenigd Koninkrijk en liefhebbers importeerden eieren van deze soort waarna de soort hier steeds vaker wordt gehouden.

De streicher is een goede eierlegger en levert inderdaad goed vlees hoewel hij waarschijnlijk over het algemeen wordt gehouden voor zijn schoonheid. De groene kop van de woerd contrasteert met zijn rijke roodbruine flanken en borst en de zilverkleur van zijn nek vervolledigt het aantrekkelijke uiterlijk van deze eend. De kleuren van het pluimage van de eend zijn met de lichtbruine strepen en de crèmekleurige borst en bruine kop meer ingetogen. Het is dan ook eenvoudig om de woerden van de eenden te onderscheiden vanaf een leeftijd van ongeveer acht weken.

Streicher eend Gedrag


Fokkers doelden op een vogel die zou foerageren en zo ten minste in een deel van zijn eigen voedsel zou voorzien. De streicher is hiervan een goed voorbeeld. Plaats deze eend niet in een kleine ren maar geef het de ruimte. Boomgaarden zijn bijzonder geschikt zolang het dier wordt beschermd tegen vossen. U moet de eend natuurlijk voeren maar hij zal er ook graag op uittrekken om te foerageren naar ongewervelde dieren en plantaardig materiaal waarmee deze eend zich de hele dag bezig kan houden. De eend is een goede broeder en een uitstekende moeder. Het is geen goede vlieger. Laat deze eend los in uw tuin in de herfst (nadat de groente is geoogst) en hij ontdoet het van slakken en naaktslakken.

Streicher eend Variëteiten


Lichtgewicht - de kleuren van de woerd en eend zijn verschillend maar er bestaan geen andere kleurvariaties.

Streicher eend Status


Toenemend

Streicher eend afbeeldingen

Abacot Ranger eenden

Recente beoordelingen voor Streicher eend


There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.