Campbell-eend

Geschiedenis

De campbell-eend werd ontwikkeld door Mrs. Adele Campbell in Uley, Gloucester, Engeland. In 1898 werd deze eendensoort voor het eerst tentoongesteld. Mrs. Adele Campbell kruiste de wilde eend en loopeenden om een kakikleurige eend tot stand te brengen.

Gedrag

De campbell is een sterke eend en een goede eierlegger. Er is wel bekend dat deze eenden 340 eieren per jaar legden al is 200 gangbaarder. Het zijn vrij stille vogels. Door de invloed van de loopeend hebben ze een vrij verticale houding en worden daarom soms 'penguineenden' genoemd.

Variëteiten

De campbell-eend komt voornamelijk voor in twee kleuren, kaki en wit, al zijn dit in Engeland geen erkende variëteiten. De oorspronkelijke campbell woerden hadden een donkergroene kop, een grijze rug, een bleek-rode borst, een zwart achterste en een witte ring rond de nek.

Uw foto's

Campbell-eend te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Campbell-eend te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Campbell-eend

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Registreer nu, en ontvang alle info over aanbiedingen, nieuwtjes en nog veel meer!