Door grote vraag is er momenteel een wachttijd. Bezoek voor meer informatie de pagina Verzending & bezorging.

Indische loopeend

Indische loopeend Geschiedenis

De Indische loopeend (ook flesseneend genoemd) is een makkelijk te herkennen eend die vanwege zijn charmante, opvallende uiterlijk en hoge eierproductie altijd populair is geweest. De vorm van de loopeend wijkt van alle eendensoorten het meeste af van die van de traditionele wilde eend. In de jaren 1850 werden deze eenden vanuit Azië in Europa geïntroduceerd. Ze komen al voor op hiërogliefen in oude Javaanse tempels en zijn verwant aan de traditionele eenden uit Indochina. De loopeend is gebruikt voor het tot stand brengen van nieuwe eendensoorten zoals de khaki campbell.

Indische loopeend Gedrag

De Indische loopeend heeft wel wat weg van een pinguïn of lopende wijnfles. U zult veel plezier beleven aan het observeren van deze slanke dieren terwijl ze door uw tuin waggelen. Ze hebben doorgaans minder water nodig dan andere eendensoorten en ze nemen vaak genoegen met een met water gevuld bad om hun kop in te steken. Deze eenden hebben een goed karakter al kunnen ze wat opvliegend zijn (letterlijk). Ze produceren een gemiddelde hoeveelheid geluid.

Indische loopeend Variëteiten

De standaard kleuren zijn wit, zwart, buff, chocolate en grijs. Ook verkrijgbaar in allerlei niet-gestandaardiseerde kleuren.

Indische loopeend afbeeldingen

Recente beoordelingen voor Indische loopeend

There are not yet any reviews for this breed. Click here to write one.