Indische loopeend

Geschiedenis

De indische loopeend (ook flesseneend genoemd) is een makkelijk te herkennen eend die vanwege zijn charmante, opvallende uiterlijk en hoge eierproductie altijd populair is geweest. De vorm van de loopeend wijkt van alle eendensoorten het meeste af van die van de traditionele wilde eend. In de jaren 1850 werden deze eenden vanuit Azië in Europa geïntroduceerd. Ze komen al voor op hiërogliefen in oude Javaanse tempels en zijn verwant aan de traditionele eenden uit Indochina. De loopeend is gebruikt voor het tot stand brengen van nieuwe eendensoorten zoals de khaki campbell.

Gedrag

De indische loopeend heeft wel wat weg van een pinguïn of lopende wijnfles. U zult veel plezier beleven aan het observeren van deze slanke dieren terwijl ze door uw tuin waggelen. Ze hebben doorgaans minder water nodig dan andere eendensoorten en ze nemen vaak genoegen met een met water gevuld bad om hun kop in te steken. Deze eenden hebben een goed karakter al kunnen ze wat opvliegend zijn (letterlijk). Ze produceren een gemiddelde hoeveelheid geluid.

Variëteiten

De standaard kleuren zijn wit, zwart, buff, chocolate en grijs. Ook verkrijgbaar in allerlei niet-gestandaardiseerde kleuren.

Uw foto's

Indische loopeend te koop

Let wel: Alle dieren die hier worden aangeboden moeten bij de verkoper zelf worden opgehaald. Ze kunnen niet worden geleverd door de verkoper of door Omlet. De verkoper zal u zijn of haar contactgegevens sturen om betaling en collectie te regelen.

Bied uw dieren aan

Het is gratis


Sorry, er wordt momenteel geen Indische loopeend te koop aangeboden

Recente beoordelingen voor Indische loopeend

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit ras. Klik hier om een beoordeling te schrijven.

Ontvang de Omlet nieuwsbrief!

Sluiten

Registreer nu, en ontvang alle info over aanbiedingen, nieuwtjes en nog veel meer!